Nieuwsflits week 6 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 6

20110207-maasstraatthumb-6

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 6 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Dinsdag 08 februari:

Den Haag - Op de kruising Westvlietweg/Elzenlaan heeft dinsdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een scootmobiel. De bestuurder van de scootmobiel is door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken op eventuele verwondingen. Hier was echter geen sprake van. De bestuurder van de scootmobiel kon met een toevallig passerende bus van een welzijnsorganisatie, tezamen met zijn scootmobiel, naar de Hartingbank meerijden. Aldaar zal zorg gedragen worden voor (herstel van) de scootmobiel.

Foto’s: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_5212

w-SanBar_IMG_5215

Honselersdijk - De tankautospuiten van De Lier en Wateringen moesten dinsdagmiddag rond kwart voor vier beiden uitrukken voor een buitenbrand. Aanrijdend werd bekend dat het om dezelfde buitenbrand in recreatiegebied 'De Wollebrand' ging. Ter plaatse heeft de bemanning van de tankautospuit van kazerne De Lier de brand met twee stralen hoge druk geblust. De tankautospuit van kazerne Wateringen is nog wel ter plaatse geweest. Dit in verband met de moeilijke waterwinning in het recreatiegebied.

Foto’s: Tim en Mark de Kleyn

DSC_5051

DSC_5055

DSC_5070

Den Haag - Op de Goeverneurlaan, ter hoogte van de Allard Piersonlaan, ontstond vanmiddag rond de klok van vijf uur een kop-staart botsing, waar twee bedrijfsbusjes en een personenauto bij betrokken waren. 'Pikant' detail daarbij was dat de Kia, die als achterste auto bij deze aanrijding betrokken was, de zwaarste schade heeft opgelopen en door een berger moest worden afgesleept. De overige twee voertuigen konden, hoewel beschadigd, hun weg vervolgen. Er zijn voor deze aanrijding twee ambulances gealarmeerd. Het is niet bekend of er daadwerkelijk personen gewond zijn geraakt en naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Foto's: Maurice Schotman

WMS-DSCF2494

WMS-DSCF2495

Woensdag 09 februari:

Den Haag - Op het Zuidelijk Havenhoofd heeft een man woensdagmorgen een ongelukkige val gemaakt. De man kwam door zijn val tussen de basaltblokken terecht, die om het Zuidelijk Havenhoofd heen liggen. De man brak door de val zijn been. Met behulp van de hoogwerker van kazerne Den Haag-Scheveningen kon het slachtoffer weer terug op het Havenhoofd worden gebracht. De ambulancedienst vervoerde het slachtoffer voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.

Foto’s: Marco Mattheijer

IMG_5868

IMG_5871

Den Haag - Een boom aan de Veurnsestraat, in het stadsdeel 'Scheveningen', zorgde wederom voor werkverschaffing aan de bemanning van de post Den Haag-Scheveningen. Al eerder, zo'n half jaar geleden, was de brandweer ook al gealarmeerd voor stormschade aan deze boom. Toen was door de brandweer aan de kerk geadviseerd dat ze maatregelen moesten nemen om de boom in leven te houden. De boom behoort namelijk toe aan de kerk. Echter, nu bleek dat door de harde wind de boom verder was gaan inscheuren. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. De brandweer heeft diverse delen van de boom weggezaagd. Nadat de takken aan de kant waren gelegd en omwonende wederom geadviseerd waren om met de kerk te gaan praten over de boom, is de brandweer ingerukt naar de kazerne.

Foto's: Erwin van der Lem

boom05a

boom10a

w-boom14a

Donderdag 10 februari:

Zoetermeer - Op het Sprinterpad is vanmorgen rond 06.45 uur een 58-jarige man gewond geraakt, toen hij met zijn fiets in botsing kwam met een scooter. De man is door ambulancepersoneel onderzocht en naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de scooterbestuurder had hij de fietser over het hoofd gezien. De VOA is ter plaatse gekomen en heeft een onderzoek ingesteld. Hierdoor is het Sprinterpad enige tijd afgesloten geweest.

JFA 002k

Den Haag - Op de Apeldoornselaan raakte een vrouw gewond bij een kop-staart botsing. Omdat zij last van haar nek had, werd zij op een wervelplank naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Marco Mattheijer

Foto: Marco Mattheijer

w-IMG_5902

Vrijdag 11 februari:

Pijnacker - Een binnenbrandmelding aan de Acacialaan deed het adrenalinepeil van diverse brandweerlieden van de kazernes Pijnacker-Nootdorp en Delft stijgen. De brandmelding bleek vanuit de school 'De Tweemaster' te komen. Bij aankomst van de brandweer bleek de school al ontruimd te zijn. De brandweer heeft met behulp van een warmtebeeldcamera een onderzoek ingesteld en stuitte daarbij op een TL-armatuur die doorgebrand was. Hierbij was wat rook vrijgekomen en had men een brandlucht geroken. Nadat de school weer als veilig was aangemerkt, kon iedereen weer naar binnen. De kinderen zijn gedurende het incident tijdelijk ondergebracht in andere lokalen.

Foto's: Hans Groenewegen

DSC_1536

DSC_1548

Zaterdag 12 februari:

Rijswijk - De brandweer van Rijswijk werd iets na vier uur vanmiddag met prio1 gestuurd naar het BP-tankstation aan de Laan van Hoornwijck. Daar zou door een lek gas zijn ontsnapt bij de LPG-installatie. Wat exact het euvel was is ons niet bekend, maar de brandweer had de situatie snel onder controle. Rond kwart over vier konden de brandweervoertuigen weer inrukken.

Foto's: Eric Segaar

WES-DSC_0036

WES-DSC_0056