Nieuwsflits week 8 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 8

20110207-maasstraatthumb-8

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 8 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 21 februari:

Den Haag - Een gesprongen waterleiding zorgde maandagochtend voor een waterballet op de Nolenslaan. Door nog onbekende oorzaak was de waterleiding geklapt, waardoor de nodige liters aan water de straat op stroomden. De politie sloot tijdelijk de Nolenslaan af voor het verkeer en liet Dunea ter plaatse komen. Medewerkers van Dunea hebben de waterleiding afgesloten en zijn tot reparatie overgegaan. Toen de weg weer enigzins begaanbaar was, is deze weer opengesteld voor het verkeer. Een aantal aansluitingen in de omgeving heeft het enige tijd zonder water moeten stellen.

Foto's: Mike Boer

IMG_7553

IMG_7535

IMG_7562

Dinsdag 22 februari:

Den Haag - Een groepje scholieren fietste dinsdagmorgen over de Zuiderparklaan, toen ter hoogte van de Bilthovenselaan enkelen van hen met elkaar in botsing kwamen. Hierdoor kwamen een aantal fietsers ten val. Eén persoon raakte gewond en moest in een ambulance worden nagekeken.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_2422

IMG_2427

Den Haag - Het zal niemand ontgaan zijn dat het momenteel broeit in het Midden-Oosten. In meerdere landen komt de bevolking in opstand tegen het bewind aldaar. Ook in Libië is het momenteel erg onrustig en is er sprake van bloedvergieten. Enkele tientallen in Nederland woonachtige Libiërs hebben daarom vanmiddag op het Plein bij de Tweede Kamer gedemonstreerd tegen het bewind van de Libische leider Muammar Kaddafi. De gemoederen waren verhit maar toch verliep alles ordentelijk. De aanwezige politie hoefde daarom niet in te grijpen.

W-JFA214

W-foto8

Woensdag 23 februari:

Den Haag - Op het Spui gaf de inzet van de hoogwerker van kazerne Den Haag-Centrum bij de voormalige ASTA-bioscoop de nodige bekijks. De brandweer moest er namelijk aan te pas komen om een losse TL-buis te verwijderen. Deze TL-buis hoort bij de verlichte letters die het woord 'ASTA' vormen. Bij de laatste letter A hing dus een TL-buis los en die had voor de nodige gevaren kunnen zorgen. De bemanning van de hoogwerker heeft snel, maar vakkundig, de TL-buis verwijderd.

Foto's: Erwin van der Lem

WEL-Asta02a

WEL-Asta04a

Rijswijk - Op de Laan van Delfvliet is een touringcar achterop een personenauto gereden. De gealarmeerde ambulance heeft de inzittenden ter plaatse nagekeken, maar uiteindelijk hoefde er niemand vervoerd te worden. De aanrijding leverde wel de nodige verkeershinder op.

Video: Ferrie van der Geer

Foto: Ferrie van der Geer

w-2011-0-23Delftvliet6

Den Haag - Rond kwart voor tien vanavond vond er een kop-staart aanrijding plaats nabij de kruising Spinozastraat/Slijpmolen. Een politievoertuig botste daar achterop een personenauto. Een motorambulance werd ter plaatse gestuurd vanwege mogelijk letsel, maar er raakte niemand bij het ongeval gewond. Na het invullen van een schadeformulier konden beide partijen hun weg vervolgen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_6385

w-SanBar_IMG_6387

w-SanBar_IMG_6389

Donderdag 24 februari:

Den Haag - Een ambulance werd rond tien over drie gestuurd naar de Isingstraat, alwaar in een woning iemand onwel was geworden. Ter plaatse kreeg het ambulancepersoneel het vermoeden dat er in de woning wel eens sprake zou kunnen van van koolmonoxidevergiftiging. Om dat goed te kunnen meten, werd om de brandweer verzocht. Aldus geschiedde: de tankautospuit van kazerne Den Haag-Laak kwam met prio1 ter plaatse en heeft een meting gedaan. Daaruit bleek dat er geen sprake was van een CO-vergiftiging. De bewoner mocht, na eerst te zijn nagekeken in de ambulance, weer terug de woning in.

Foto: Robert John Henderson

WRJH-DSC_0147

Vrijdag 25 februari:

Den Haag - Op de Rijswijkseweg ontstond brand in een keuken van een appartement van woongebouw 'De Laak'. De brandweer bluste de brand en ventileerde het pand. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ron Pietersen

w-IMG_1614_sm

w-IMG_1609_sm

Zaterdag 26 februari:

Den Haag - Even voor half twee vannacht ontstond brand in een flatwoning aan de Barnsteenhorst. Eenheden van de kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Haagse Hout zijn met prio1 ter plaatse gegaan. Ze troffen in de woning een klein brandje aan, die snel was geblust. Een bewoner had vanwege de brand rook geïnhaleerd en is ter plaatse nagekeken door personeel van een eveneens gealarmeerde ambulance. De bewoner hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG_2223

WMJ-IMG_2228

Zondag 27 februari:

Delft - Even na één uur vannacht werden hulpdiensten naar de parkeerplaats van "Esso Ruyven" langs de A13 gestuurd, tussen Rotterdam en Delft. Een persoon was onwel geworden en deze werd inmiddels gereanimeerd. De hulpdiensten kregen bijstand van het MMT en een ambulance uit Rotterdam, maar uiteindelijk is de persoon ter plaatse overleden.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_6471

w-SanBar_IMG_6474

Zoetermeer - Op de Dunantstraat werd vanmiddag melding gemaakt van een brand in het trappenhuis van een aldaar gelegen flat. Na aankomst van de gealarmeerde brandweer bleek dat er een hoop afval in brand gestoken was. Brandweerlieden blustte de brand en hielden het nader bericht op een 'kleine brand'.

Foto's: Ricardo Bonsang

w-DSC_0300

w-DSC_0313