Nieuwsflits week 9 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 9

20110207-maasstraatthumb-9

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 9 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 28 februari:

Leidschendam - Vanmorgen omstreeks zeven uur schepte een automobilist een fietser op de kruising van de Heuvelweg met de Zilvermeeuwlaan. Medewerkers van de ambulancedienst vervoerden het slachtoffer naar het nabijgelegen Medisch Centrum Haaglanden, locatie Antoniushove.

Foto’s: Lucien de Vries

DSC_1520

DSC_1524

Den Haag - Maandagmiddag moest de tankautospuit van Rijswijk uitrukken naar de wijk 'Wateringse Veld', in verband met een autobrand op de Reykjavikweg. Het brandje was door de bemanning van de tankautospuit snel geblust, waardoor erger kon worden voorkomen. Het voertuig is afgesleept.

Foto's: Tim de Kleyn

DSC_6300

DSC_6304

DSC_6308

Delft - Op de Kruithuisweg zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De materiële schade was fors, maar er hoefde uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Video: Ferrie van der Geer

Dinsdag 01 maart:

Honselersdijk - Aan de Van Ockenburchlaan moest vandaag een schaap, die verstrikt zat in een glasvezeldraad, door medewerkers van een dierenambulance bevrijd worden. De draad, afkomstig van een doelpaal, was vermoedelijk tijdens het grazen van het schaap om hem heen komen te zitten. Het schaap zette het bij nadering van de medewerkers van de dierenambulance op een lopen en belandde daardoor half in een sloot. Nadat het schaap hier uit was gehaald, de draad verwijderd was en het dier gecontroleerd was op eventuele verwondingen (die hij wonderwel niet bleek te hebben), is het schaap weer vrijgelaten. De rest van het draad is verwijderd, zodat hier geen ongelukken meer mee konden gebeuren.

Foto's: John Ekkel

P3010001

P3010004

Den Haag - Naar aanleiding van tips trof de politie aan het eind van de ochtend een hennepplantage aan in een berging van een supermarkt aan het Lorentzplein. De politie schakelde EcoLoss in om de apparatuur en de planten af te voeren en te vernietigen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_7035

w-SanBar_IMG_7042

w-SanBar_IMG_7045

Zoetermeer - Even voor half zes vanavond moest de tankautospuit Zoetermeer-Stadshart uitrukken voor een autobrand aan de Paul Scholtenrode. Een bestuurder van een personenwagen zag tijdens het rijden wat rook onder de motorkap van zijn voertuig vandaan komen. Na onderzoek door de bemanning van de tankautospuit kon men geen oorzaak vinden. De bestuurder van het voertuig kon zijn weg na het incident gewoon vervolgen.

Foto's: Thomas Pos

DSC_2816

DSC_2819

Leidschendam - De ambulancedienst werd vanavond onder A2 naar een woning aan 't Lienplantsoen gestuurd. Nadat het personeel van de ambulancedienst al enige tijd in de woning met het slachtoffer bezig was geweest, werd het Mobiel Medisch Team gealarmeerd ter assistentie. Ondanks dat de traumahelikopter nu ook 's nachts vliegt, kwam men met het MMT-voertuig ter plaatse. Dit heeft te maken met een afgebakend gebied, waarin het MMT ook in de nacht met het voertuig uitrukt in plaats van met de helikopter. Leidschendam-Voorburg ligt in dit gebied. Het slachtoffer is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis; de arts van het Mobiel Medisch Team is hierbij meegegaan.

Video: Ferrie van der Geer

Foto: Arie Tuit

WAT-IMG_0007

Woensdag 02 maart:

Leidschendam - Precies rond etenstijd (18.03 uur) - daar worden de mannen en de vrouwen op de brandweerkazernes altijd 'vrolijk' van - gingen op de kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Haagse Hout de pagers af, met een melding van een binnenbrand/schoorsteenbrand aan de Graaf Ruprechtlaan. Het zal zo'n 4 à 5 minuten later zijn geweest dat de eerste brandweereenheden ter plaatse kwamen. Aldaar werd een kleine schoorsteenbrand geconstateerd. Voor de brandweer een routineklus, voor de bewoners een klein drama. De hoogwerker werd opgesteld en vanuit het bakje werd de schoorsteen vakkundig geramoneurd, waarna de brandweer kon inrukken. De oorzaak is niet bekend, noch of - en zo ja, hoeveel - dit schade heeft opgeleverd.

Foto's: Arie Tuit

WAT-IMG_0017

WAT-IMG_0025

WAT-IMG_0034

Den Haag - Op de Benoordenhoutseweg heeft vanavond een auto een verkeerslicht platgereden. Dit gebeurde nadat de bestuurder van het voertuig de bocht vermoedelijk iets te krap genomen had. Het verkeerslicht zal vervangen moeten worden; ook de schade aan de auto is fors. Een voertuig van de ANWB heeft de auto weggesleept. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

Foto's: Ferrie van der Geer

DSCN4906

DSCN4909

Donderdag 03 maart:

Wassenaar - Een mooi succesje vanmiddag voor de politie van Wassenaar, die dankzij oplettend en adequaat optreden van bewoners van een woning aan de Hogeweg een inbreker op heterdaad kon inrekenen. Rond 13.50 uur was de man de woning binnengedrongen, maar werd door de bewoners betrapt op het moment dat hij van de trap kwam. De zoon des huizes hield de man aan de praat, terwijl zijn moeder de politie belde. Hoewel de man een smoes ophing dat hij de 'masseur' van de echtgenoot van de vrouw was en een afspraak had, trapten de bewoners daar niet in. Ook de politie geloofde de man niet en rekende hem in. De man heeft niets mee kunnen nemen uit het huis. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld; tevens werd een buurtonderzoek gehouden.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_9212-1

DSC_9217-1

Leidschendam - Uit de categorie 'een ongewild kusje', hieronder foto's van een kleine kop-staart aanrijding vanmiddag rond 16.00 uur op de Noordsingel, ter hoogte van het tankstation van de Shell. De schade was niet zo groot, maar de bestuurder van de voorste auto is toch voor alle zekerheid even nagekeken in de ambulance. Het ambulancepersoneel vond het niet nodig dat deze bestuurder naar het ziekenhuis vervoerd werd en dus konden beide bestuurders hun auto's op een veilige locatie plaatsen en aldaar de schadeformulieren invullen.

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG_2232

WMJ-IMG_2235

Leidschendam - De bestuurder van een personenauto, die op de Oostvlietweg uit een uitrit kwam, was kennelijk enigszins verblind door de lage stand van de zon, want hij zag een naderende bromfietser pardoes over het hoofd. De gevolgen laten zich raden: de bromfietser raakte de auto aan de voorkant en vloog enkele meters door de lucht. Politiemensen verleenden eerste hulp en een ambulance en motorambulance werden gealarmeerd. Het slachtoffer is uiteindelijk op nek- en rugklachten nagekeken en meegenomen met de ambulance.

WJFA 035k

WJFA 037k

Den Haag - Op de Wippolderlaan, ter hoogte van de Erasmusweg, is vanmiddag een motorrijder onderuit gegaan. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren en wat precies de verwondingen zijn van het slachtoffer, is ons onbekend. Het ongeval leidde in de spits tot een flinke verkeershinder.

Foto's: Joop

DSCF2542

DSCF2545

Leidschendam - Naast het kassencomplex achter de 'Life and Garden' aan de Veursestraatweg heeft brand gewoed in een stapel 'deense karren'. De werknemers deden een bluspoging, maar moesten uiteindelijk toch de hulp van de brandweer inroepen. De schade bleef beperkt.

Video: René Hendriks

Voorburg - Het gebeurde vandaag ogenschijnlijk bijna allemaal in Leidschendam-Voorburg, want even na half acht mocht de brandweer uitrukken voor een binnenbrand aan de Van der Palmstraat. Voertuigen van de kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Haagse Hout zijn met prio1 derwaarts gegaan en troffen een klein brandje aan in de woning, die op zich snel geblust was. Niet verwonderlijk dat het nader bericht dan ook luidde: 'kleine brand'. De woning moest nog wel goed geventileerd worden. Over de oorzaak en de aard van de brand is nog niets bekend.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_2022

WRE-IMG_2032

Vrijdag 04 maart:

Wateringen - Vrijdagmiddag even voor vijf uur kwam er bij de politie een melding binnen van een aanrijding op de Bovendijk. Hierop is een eenheid van bureau Beresteinlaan met spoed naar de opgekregen locatie gereden. Echter waren zowel het slachtoffer als het bewuste voertuig niet op deze locatie aanwezig. De politie is naar het huisadres van het aangereden slachtoffer gereden. Hier kreeg men te horen dat het slachtoffer, een kind, met zijn ouders richting de huisartsenpost in Naaldwijk was. De politie heeft een skelter, welke bij de aanrijding betrokken is geweest, meegenomen naar het bureau. De agenten hebben de zaak in onderzoek.

Foto’s: Tim de Kleyn

DSC_6605

DSC_6608

DSC_6611

Zoetermeer - Even voor half zes alarmeerde de RAC voertuigen van de Zoetermeerse kazernes Stadshart en Oosterheem voor een binnenbrand in een woning aan het Marineblauw. Kennelijk was dat de melder, want uiteindelijk bleek het te gaan om een schoorsteenbrand in een woning aan het Hemelsblauw. Het bleek al met al mee te vallen en het nader bericht was 'kleine schoorsteenbrand'. Ook hier is met behulp van een ramoneur de schoorsteen gereinigd en kon de brandweer betrekkelijk snel weer inrukken.

Foto's: Thomas Pos

WTP-DSC_2995

WTP-DSC_3008

Den Haag - In de Scheveningse wijk Duindorp, om precies te zijn in de Breezandstraat, ontstond rond 20.40 uur in een flat een klein brandje in een plantenbak, die op een inpandige galerij op de 2de verdieping stond. Dat zorgde voor de nodige rookontwikkeling en om die reden werd de brandweer gealarmeerd voor een melding 'binnenbrand'. De brandweer was snel ter plaatse en het brandje was in no time geblust. Wel moest de gang worden geventileerd. Het is niet bekend of er veel schade was.

Foto's: Danny Botman

DSC_9479

DSC_9494

Pijnacker - Even voor negen uur kwam er een melding binnen dat er ingebroken zou worden in een woning aan het Corry Besselingplantsoen. De politie is gelijk ter plaatse gegaan en trof er inderdaad een open deur aan. Zij was extra op haar hoede, omdat er in korte tijd al vaker was ingebroken in deze straat. Er bleek inderdaad ingebroken te zijn en het signalement van de dader luidde als volgt: het zou gaan om een blank persoon, die in het zwart gekleed zou zijn. De dader zou zo'n 1.70 meter à 1.80 meter lang zijn en was voorzien van een zwart petje. De dader is weggereden op een herenfiets. Later op de avond is er - vermoedelijk door dezelfde dader - weer ingebroken in deze straat. Heeft u iets gezien? Bel dan met 0900-8844.

Foto's: Jonathan de Bruin

WJB-5497327917_9bc55fa4be_b

WJB-5497328621_70f3ee8026_b

Zaterdag 05 maart:

Den Haag - In de sporthal 'Leidschenveen' is een partij damesvoetbal op onsportieve wijze beslist. De wedstrijd ontaarde in een vechtpartij, waarbij een 29-jarige vrouw tegen het hoofd werd geschopt. Een aantal politie-eenheden kwam ter plaatse om de zaak te sussen en aangiftes op te nemen. Een 21-jarige vrouw werd aangehouden en moest de nacht op het politiebureau doorbrengen.

Foto's: René Hendriks

w-IMG_2007

w-IMG_2001

Zondag 06 maart:

Den Haag - De dag (of nacht) begon minder prettig met de melding van een binnenbrand aan de Violenweg, zo rond drie uur. De brandweer ging ter plaatse en trof op de Badhuisweg een zonnescherm aan dat in brand stond. Met 1 straal hoge druk werd de brand geblust. De brandweer bond het zonneschem vast en heeft de eigenaar van het pand in kennis gesteld. De schade bleef beperkt tot het zonnescherm.

Foto's: Shane en Sander

w-SanBar_IMG_6668

w-SanBar_IMG_6670

Den Haag - In 'De Put' heeft zich vanmorgen een aanrijding voorgedaan tussen een auto en een scooter. Zo rond 10.45 uur kwamen beide voertuigen met elkaar in aanraking op het kruispunt van de Vaillantlaan met de Parallelweg. Aangezien er sprake zou zijn van letsel is ook een ambulance ter plaatse gekomen. Ambulancepersoneel heeft de scooterbestuurder nagekeken in de ambulance, maar deze hoefde niet vervoerd te worden. De aanrijding is verder met behulp van de welbekende schadeformulieren afgehandeld.

Foto: Maurice Schotman

DSCF2310

Den Haag - Vanuit een pand aan de Eisenhowerlaan werd rond 15.15 uur een gasontsnapping gemeld. Hierop zijn politie en brandweer derwaarts gestuurd. Ter plaatse bleek er niet heel veel aan de hand te zijn. In het leegstaande kantoorgebouw, dat momenteel door Ad-hoc beheer bewoond wordt, was wat gas geroken. De brandweer heeft metingen gedaan en het pand geventileerd. Hierna is iedereen weer vertrokken.

Foto: Shane Alders

DSC08262