Nieuwsflits week 21 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 21

kop nieuwsflitsthumb-21

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 21 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 23 mei:

Rijswijk - Vroeg in de ochtend raakte aan de Limpergstraat een aanhanger en een caravan in brand. De brandweer was snel ter plaatse, maar desondanks was de schade aan de aanhangers fors.

Video: Ferrie van der Geer

Den Haag - Afgelopen nacht heeft er op de Prins Clauslaan in Wateringen een inbraak plaatsgevonden, alwaar twee verdachten voor zijn aangehouden. Omdat de verdachten mogelijk bewijsmateriaal langs de Erasmusweg gedumpt hadden, zette de politie speurhonden in. Er is uiteindelijk niets gevonden.

Foto's: Marco Mattheijer

w-IMG_1267

w-IMG_1269

Zoetermeer - Rond kwart voor zeven vanavond vond er op de Zuidweg een kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's plaats. De eerste berichten vertelden dat het een aanrijding met letsel zou zijn, maar dat viel reuze mee; er is ook geen ambulance ter plaatse geweest. Een autoschadebedrijf heeft één van de auto's afgevoerd.

Foto's: Martijn Roggeveen

WMR-DSC_4833

WMR-DSC_4836

Dinsdag 24 mei:

Rijswijk - De brandweer werd rond 09.10 uur gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Lindelaan. Twee tankautospuiten en een hoogwerker spoedden zich derwaarts. Het bleek om een kleine brand te gaan. De brandweer hoefde weinig te doen en kon al snel weer inpakken. Het is niet bekend wat er in de brand heeft gestaan.

Foto's: Robert John Henderson

WRJ-DSC_0248

WRJ-DSC_0256

Woensdag 25 mei:

Wassenaar - Op de Rijksstraatweg raakten 4 auto's bij een kop-staart botsing betrokken. De persoonlijke ongelukken vielen erg mee; er behoefde niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Wel leverde de aanrijding een forse file op.

Foto's: Machiel Janssen

w-IMG_3295

w-IMG_3299

w-IMG_3303

Wassenaar - Ten gevolge van een vermoedelijke voorrangsfout kwamen twee automobilisten deze avond met elkaar in botsing op de Katwijkseweg, ter hoogte van de Van Bronckhorstlaan. Een automobilist, komende vanuit de Van Bronckhorstlaan, wilde de Katwijkseweg opdraaien, maar vergat daarbij voorrang te verlenen aan een aldaar rijdende automobilist. Een aanrijding was het gevolg. Een kind, die in één van de auto's zat, kwam met haar hoofd ergens hard tegenaan. De ambulancedienst is ter plaatse gekomen om het kindje na te kijken. Of zij naar het ziekenhuis is vervoerd, is onbekend.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_0167

DSC_0168

DSC_0172

Zoetermeer - Even voor 18.00 uur vond er op de Van Leeuwenhoeklaan (richting Centrum) een kop-staart aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Eén van de inzittenden klaagde over pijn in de nek en is onderzocht door het ambulancepersoneel. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. In één van de voertuigen zaten kinderen die nogal geschrokken waren van de aanrijding. Zij hebben van de hulpverleners een troostbeertje gehad. De beide auto's zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Foto's: Thomas Pos

WTP-DSC_5523

WTP-DSC_5528

Den Haag - Op de A4 vloog (tussen de verkeerspleinen 'Prins Clausplein' en 'Ypenburg') een auto in brand. De brandweer bluste het voertuig, maar de auto is total loss.

w-JFA004

w-JFA 012

w-JFA0558

Den Haag - Op de Groene Zoom kwam paard 'Elly' in het water terecht. De brandweer hielp haar een handje, maar uiteindelijk slaagde zij er grotendeels zelf in om weer op de kant te komen.

Foto's: René Hendriks en Frans de Best

w-IMG_9806

w-IMG_8203

w-IMG_8214

w-IMG_9826

Kwintsheul - Op een voet-/fietspad aan de Bovendijk is vanavond  even voor half elf een man aangereden door een scooter. De bestuurder van de scooter heeft na het incident 112 gebeld en is hierna vertrokken zonder zich over het slachtoffer te bekommeren. Medewerkers van de ambulancedienst hebben het slachtoffer onderzocht. Hij liep door het incident wonderwel geen verwondingen op. De politie zal een aangifte van het slachtoffer opnemen en een onderzoek instellen naar de bestuurder van de scooter.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_7408

TDK_7411

Donderdag 26 mei:

Rijswijk - Een onduidelijke situatie, vanmiddag op de Lindelaan. Aldaar zou rond 15.40 uur een aanrijding met letsel hebben plaatsgevonden en ter plaatse werd ook daadwerkelijk een auto met schade aangetroffen. De bestuurster klaagde over haar nek en is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Van een tegenpartij leek geen spoor te bekennen. Of er hier sprake is van een eenzijdig ongeval, dan wel dat de tegenpartij doorgereden is, is bij ons onbekend.

Foto's: Maurice Schotman

DSCF3675

DSCF3677

Wassenaar - Voor de tweede achtereenvolgende dag zorgde een aanrijding op de N44 voor veel verkeersoverlast. Rond 18.10 uur botsten twee personenauto's op elkaar op de rijbaan richting Den Haag. Hierdoor was de rijbaan afgesloten en ontstond er een fikse file vanuit de richting van Amsterdam. Omdat even gedacht werd dat er in één van de auto's een inzittende bekneld zat, werd naast een ambulance ook de brandweer gealarmeerd. Van een beknelling bleek echter geen sprake. De inzittende is door het ambulancepersoneel uit de auto gehaald en onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De beide auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De rijbaan was hierna weer snel open.

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG_3308

WMJ-IMG_3312

WMJ-IMG_3317

Vrijdag 27 mei:

Leidschendam - De politie hield rond 14.45 uur een vrouw aan, nadat zij op de Oude Trambaan was doorgereden na een aanrijding. Hierdoor ontstond schade aan een verkeersbord en aan de voorzijde van het voertuig. Omdat de vrouw nogal warrig reageerde, werd ze door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_1932

WLV-DSC_1938

Den Haag - Even na vier uur vanmiddag kwam er bij de alarmcentrale van de brandweer een automatische brandmelding binnen vanuit het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan. Hierop is de tankautospuit van kazerne Den Haag-Haagse Hout gealarmeerd. Even later bleek dat er daadwerkelijk iets smeulde c.q. rookte en werden aanvullende eenheden ter plaatse gestuurd. Ondertussen heeft de bedrijfshulpverlening van het Conservatorium het gebouw ontruimd. Na onderzoek door de brandweer bleek dat er een klein brandje was in c.q. boven het plafond van de grote zaal. Dat is door de brandweer geblust. Hierna mocht iedereen weer naar binnen.

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG_3318

WMJ-IMG_3319

WMJ-IMG_3329

Den Haag - Iets na zes uur vanavond kwam er bij de brandweer een melding binnen van een binnenbrand in een woning aan de De Perponcherstraat. Na aankomst van de brandweer blijkt dat er in een benedenwoning in de voorkamer een brandje woedt. Wat er precies heeft gebrand is niet bekend, maar de brandweer heeft het brandje geblust. Het nader bericht is hier 'kleine brand'.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-IMG_1444

WMM-IMG_1447

Zaterdag 28 mei:

Zoetermeer - Vanmiddag omstreeks 16.00 uur heeft er op de kruising Van Diestlaan/Van Aalstlaan een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. Hierna had één van de bestuurders last van nekklachten, waarop een ambulance ter plaatse is gevraagd. Na het slachtoffer gestabiliseerd te hebben is deze zonder spoed vervoerd naar het Lange Land Ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto's: Richard Bregman

WRB-DSC_1649

WRB-DSC_1657

Voorburg - Vanmiddag rond 17.30 uur reed een auto over de Fonteynenburghlaan. Tijdens het maken van de bocht begon de auto te slippen, schampte vervolgens een lantaarnpaal, reed over een fietsenrek en kwam in de bosjes tegen een muurtje tot stilstand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar de auto is afgeschreven en door een bergingsbedrijf afgevoerd.

W-P1000401

W-P1000404

Den Haag - Maar liefst drie partijen waren er vanavond betrokken bij een aanrijding op het Carnegieplein. Hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren is onbekend. Een inzittende van één van de voertuigen is door een medewerker van de motorambulance nagekeken. Een ambulance was niet benodigd; desbetreffende persoon heeft het advies gekregen om op eigen gelegenheid even langs het ziekenhuis te gaan.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_4621

IMG_4622

Den Haag - Een spelend kind kwam vanavond op de Uitenhagestraat in aanraking met een auto. Tijdens het spelen liep het slachtoffertje tegen de voorbijrijdende auto aan. Politie en ambulance kwamen ter plaatse. Het kindje is samen met zijn/haar moeder voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie ontfermde zich over de hevig geschrokken bestuurder van de auto.

Foto: Dejan Jeremic

IMG_4623

Den Haag - Op het Monnickendamplein ontstond een kleine kop-staart aanrijding tussen twee voertuigen. Gelukkig raakte er niemand gewond. De politie kwam wel ter plaatse en handelde, tezamen met de bestuurders, de aanrijding middels de schadeformulieren af.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_4630

IMG_4635

Zondag 29 mei:

Den Haag - Een automobilist, die onder invloed was van alcohol, veroorzaakte vanavond rond 23.30 uur een eenzijdige aanrijding op de kruising van de Oude Haagweg met de Thorbeckelaan. Hierbij ramde hij drie geparkeerde voertuigen. Door de klap belandde de Renault Clio achterstevoren op de stoep. De bestuurder is door de politie aangehouden. Bergingsbedrijf Vogelaar heeft een aantal voertuigen afgesleept.

Foto's: Paul Pronk

001-1

002-1