Nieuwsflits week 36 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 36

kop nieuwsflitsthumb-36

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 36 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 05 september:

Wassenaar - Rond 14.50 uur werd een bestuurder van een personenauto, rijdende op de Schouwweg, onwel en verloor daardoor de macht over het stuur. De rit eindigde tegen een boom langs de kant van de weg. Ondanks de harde klap vertoonde de bestuurder geen uitwendig letsel. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd met onbekende verwondingen.

Foto's: Arthur van Wezel

WAW-DSC_1253

WAW-DSC_1256

WAW-DSC_1258

Dinsdag 06 september:

Den Haag - Een auto-transporter heeft vanmiddag rond 13.30 uur op de Zichtenburglaan flinke schade veroorzaakt aan een geparkeerde Mini. De bestuurder van een andere auto-transporter stond ter hoogte van het politiebureau Zichtenburg een auto op te laden. De bestuurder van de andere transporter, komende vanaf de tegenovergestelde richting, dacht om de ander heen te kunnen draaien, om zodoende het terrein van de politie op te kunnen rijden. Hij zag daarbij echter de geparkeerde Mini over het hoofd. Deze auto werd vervolgens flink over de stoep heen gedrukt, waardoor de auto volledig klem kwam te zitten. Met behulp van een heftruck van de politie kon de chauffeur zijn vrachtwagen weer vrij maken. De Zichtenburglaan was enige tijd van twee kanten afgesloten voor het verkeer. De beschadigde auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Foto's: Paul Pronk

WPP-012

WPP-014

WPP-015

Woensdag 07 september:

Den Haag - Even spannende momenten voor een moeder, in de Frans Halsstraat vanmiddag. Even voor half één was zij bezig op het balkon en werd zij buitengesloten toen de balkondeur in het slot viel. Probleem was dat er binnen een pannetje op het vuur stond en dat haar kind zich nog in de woning bevond. Hierop werd de tankautospuit van kazerne Den Haag-Laak gestuurd om de vrouw te bevrijden. Toen zij telefonisch echter meldde dat zij een brandlucht rook vanuit de woning, werd het wat serieuzer. De tankautospuit en het redvoertuig Den Haag-Centrum werden ter aanvulling met prio 1 die kant op gestuurd voor een mogelijke binnenbrand. Ter plaatse bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. Moeder werd uit haar benarde situatie bevrijd, het gas werd uitgedraaid en kindlief bleek niets te mankeren.

Foto's: Sander Paardekooper

WSP-IMG_0269

WSP-IMG_0272

Voorburg - Op de Monseigneur van Steelaan had een vrouw rond 23.45 uur even een vriendin thuis afgezet. Toen zij hierna wilde wegrijden, ging het mis. Doordat de vrouw de auto per ongeluk in haar achteruit zette en onbedoeld teveel gas gaf, schoot de auto achteruit en knalde deze hard tegen een achter de auto staande boom. De bijrijdster raakte lichtgewond en ging voor controle naar het ziekenhuis. De bestuurster raakte niet gewond. De auto is door een berger afgesleept. De boom had nauwelijks schade.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_0809

DSC_0810

DSC_0821

Vrijdag 09 september:

Naaldwijk - Rond 12.45 uur kwamen twee personenauto's en een bestelbusje in aanrijding op de Verspycklaan ter hoogte van de Dijkweg. De bestuurder van het middelste voertuig is door het ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken en hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De bestuurders hebben hierna op het naastgelegen terrein de schadeformulieren ingevuld.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Verspijcklaan _DSC_6509

w-DB_Verspijcklaan _DSC_6511

w-DB_Verspijcklaan _DSC_6513

Den Haag - Even voor 19.00 uur werd op de Gaslaan een voetganger aangereden door een auto. De voetganger liep daarbij beenletsel op. Hij is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel en daarna onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-mattheijer-gaslaan 2

WMM-mattheijer-gaslaan 3

Zaterdag 10 september:

Kwintsheul - 'Begin de dag goed, begin de dag met stoofpeertjes', moet een bewoner van een flatwoning aan de Gele Kwikstaart vanochtend hebben gedacht. Rond half negen had deze een pan met stoofperen op het vuur gezet, maar was deze glad vergeten. Het pannetje kookte droog en een hoop rook was het gevolg. Dit leidde tot een melding van een binnenbrand op dit adres. Brandweerlieden van kazerne Wateringen en kazerne Den Haag-Loosduinen waren snel ter plaatse en het euvel was snel verholpen. Helaas zat de bewoner toen nog met de gebakken peren....

Foto's: Tim de Kleyn

WTDK_6442

WCK-DSC_4645

Zondag 11 september:

Zoetermeer - Aan het Scheveningsebos heeft vannacht een auto onder een carport in de brand gestaan. Een buurtbewoonster zag een hoop licht buiten en toen zij ging kijken zag zij dat de auto van de buren in brand stond. Hierop heeft zij direct 112 gebeld. De brandweer kwam snel ter plaatse om deze brand te blussen. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar 'middelbrand'. Dat had te maken met de carport die vlam kon vatten. De brandweer had de brand snel onder controle en hierna konden zij terug naar de kazerne. Uit de verklaringen ontstond al snel het vermoeden van brandstichting. Naar aanleiding van het opsporingsonderzoek hield de politie drie verdachten aan, een 34-jarige man uit Zoetermeer, een 21-jarige man uit Leiden en een 18-jarige man uit Moerkapelle. Alle verdachten zitten op dit moment vast voor verhoor. De recherche zoekt het motief in de relationele sfeer.

Foto's en tekst: Roy Wolters

WRW-IMG_3700 (1280x853)

WRW-IMG_3702 (1280x853)

WRW-IMG_3717 (1280x853)

Den Haag - Aan de Pachtersdreef ontstond deze morgen rond kwart voor elf brand in een woning. Diverse brandweereenheden en de politie kwamen ter plaatse en troffen een keukenbrand aan. De brand was snel geblust en het nader bericht was dan ook 'kleine brand'. De woning is geventileerd en een coördinator van stichting Salvage is ter plaatse gekomen in verband met de schadeafwikkeling. De bewoner had wat last van rookinhalatie. Hoewel deze in eerste instantie te kennen gaf daar geen hulp voor te willen, is er uiteindelijk voor deze persoon toch een ambulance ter plaatse gekomen. Of de bewoner voor controle naar het ziekenhuis is vervoerd, is onbekend.

Foto's: Mark de Kleyn

DSC_3960

DSC_3965

DSC_3972

De Lier - Zondagochtend werd de brandweer opgeroepen voor een 'persoon te water' op het Achterlaantje. Hier was een skelter aangetroffen in het water. De brandweer heeft uit voorzorg de sloot doorzocht naar een mogelijke drenkeling. Een oplettende jongen wist aanwezige agenten te wijzen op de schuur die openstond van de naastgelegen school. Hieruit was de skelter waarschijnlijk gestolen en in de sloot geduwd. Hierop zijn de hulpdiensten weer vertrokken.

Foto's: Danny Botman en Rienk Boode

w-kl__DSC1674_

w-DB_Achterlaantje__DSC_6552

w-DB_Achterlaantje__DSC_6555