Nieuwsflits week 41

kop nieuwsflitsthumb-41

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 41 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 10 oktober:

Honselersdijk - Maandagmiddag rond 17.00 uur uur ontstond er een aanrijding tussen twee personenauto's op de Molenlaan, ter hoogte van de Patrijslaan. Hierbij raakte niemand gewond. De bestuurder van een witte Mazda reed over de Molenlaan, in de richting van de Middel Broekweg, toen de bestuurder van een groene Renault geen voorrang verleende. Deze raakte de Mazda en kwam vervolgens tot stilstand tegen een paaltje. Het is nog onduidelijk of de bestuurder van de Renault vanaf de Pijnacker Hordijklaan kwam, of tegemoetkomend over de Molenlaan. De politie kwam ter plaatse en heeft de hulp ingeroepen van de verkeerspolitie, die een klein onderzoek heeft verricht. Twee bergingsbedrijven kwamen ter plaatse en hebben beide voertuigen weggesleept.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Molenlaan__DSC_8403

w-DB_Molenlaan__DSC_8404

w-DB_Molenlaan__DSC_8418

Dinsdag 11 oktober:

Den Haag - Omstreeks 13.43 uur werd er een brandje in een portiek aan de Gedempte Gracht gemeld. De brandweer heeft met een hogedrukstraal het brandje geblust. Omdat er mogelijk doorslag zou zijn naar de in aanbouw zijnde kapsalon, heeft de brandweer daar met een warmtebeeldcamera gekeken tussen de plafonds. Er was echter geen doorslag dus er hoefde in het pand geen bluswerkzaanheden te worden verricht.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG_8983

w-IMG_8992

Woensdag 12 oktober:

Den Haag - Een 20-jarige fietsster raakte rond 13.00 uur gewond, nadat zij op de Koningin Marialaan een aanrijding met een auto had gekregen. Toen de 46-jarige automobilist vanaf de Helenastraat de Koningin Marialaan in wilde rijden, zag deze de fietsster over het hoofd. Zij kwam namelijk tegen het verkeer in en niet over het fietspad aan rijden. Een aanrijding kon niet voorkomen worden. De fietsster is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto's: Ruben van Essen

IMG_9074

IMG_9075

IMG_9076

Den Haag - Omstreeks 13.25 uur kwam een scooterrijder ten val op het Om en Bij. De gealarmeerde ambulance heeft de man op de wervelplank gelegd en hem vervoerd naar het ziekenhuis. Het aanwezige controlepersoneel van de HTM heeft eerste hulp verleend. Tramlijn 6 heeft enige tijd gestremd gestaan.

Foto's: Tom Lek

w-IMG_3785

w-IMG_3789

Donderdag 13 oktober:

Delft - Aan de Kerkpolderweg raakte vandaag een bestuurder van een scootmobiel met zijn voertuig te water. De brandweer rukte met veel materieel uit, waaronder de duikers. Ook kwam de politie en een ambulance ter plaatse. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht en naar het ziekenhuis vervoerd. De scootmobiel is door de brandweer uit het water getakeld.

JFA123

JFA131

JFA178

Den Haag - Op de kruising Monstersestraat/Groenesteinstraat kwamen deze avond rond half negen twee auto's met elkaar in botsing. De bijrijdster van één van de voertuigen is voor de zekerheid door de verpleegkundige van de motorambulance nagekeken. Zijn oordeel was dat het niet benodigd was om een ambulance te laten komen. Derhalve is er dus niemand naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Danny Botman

DSC_8533

DSC_8540

DSC_8544

Vrijdag 14 oktober:

Den Haag - Twee auto's raakten rond 12.00 uur zwaar beschadigd, toen zij op de Oudemansstraat met elkaar in botsing waren gekomen. Beide voertuigen moesten dan ook door een berger worden weggesleept. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Foto's: M. Kom van de Berg

PA140003

PA140008

PA140087

Den Haag - Een beetje vreemde situatie in de Alberdingk Thijmstraat vanmiddag rond 14.45 uur. De brandweer werd daar met prio 1 heen gestuurd ten behoeve van een melding 'hulpverlening'. Ter plaatse aangekomen bleek een dame zichzelf in de slaapkamer te hebben opgesloten; zij moest met de hoogwerker naar beneden worden gehaald. Terwijl de brandweer met de bevrijde dame naar beneden kwam, kwam een andere vrouw aanlopen en die claimde de bewoonster van het huis te zijn. Zij vertelde de vrouw die zojuist was 'bevrijd' niet te kennen. Na controle van gegevens van beide vrouwen is de dame die uit de slaapkamer was bevrijd vertrokken. Voor de dame die claimde de bewoonster te zijn is een surveillancewagen ter plaatse gevraagd om haar te vervoeren naar het bureau. Aangezien zij nog gesignaleerd stond voor een tot op heden onbekend feit, is deze taxirit haar gratis aangeboden.

Foto's: Maurice Schotman

WMS-DSCF5300

WMS-DSCF5301

WMS-DSCF5306

Den Haag - Op de Pijnacker Hordijkstraat werd vandaag de hulp ingeroepen van de brandweer, nadat bewoners een probleem hadden met gas. Na het sluiten van de hoofdkraan bleef men gas ruiken en derhalve werd gedacht aan een gaslekkage. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft één en ander bekeken. Wat er uiteindelijk daadwerkelijk aan de hand bleek te zijn, is ons onbekend.

Foto's: Machiel Janssen

IMG_4669

IMG_4670

IMG_4672

Den Haag - Omstreeks 21.00 uur kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing op het Schenkviaduct, ter hoogte van de oprit A12. De verkeerspolitie deed een klein onderzoek. Of er gewonden zijn gevallen bij dit ongeval, is niet bekend.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG_6432

w-IMG_6437

Zondag 16 september:

Den Haag - In de Haagse wijk "Wateringse Veld" heeft zondagavond even voor zeven uur een autobrand gewoed. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon men niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Meerdere getuigen hebben verklaard dat het voertuig in brand gestoken is. De politie heeft het voertuig inbeslaggenomen en onderzoekt het incident.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Autobrand_DSCN0593

w-Autobrand_DSCN0595

w-Autobrand_DSCN0606

Den Haag - Even na 15.00 uur wordt er op de Laan van Leidschenveen een fietser geschept door een auto; op de kruising waren op dat moment de verkeeslichten buiten werking. De fietser is op de wervelplank gelegd en onder A2 per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Tijdens het ongeval en de nasleep ervan is de Laan van Leidschenveen in de richting van het ADO-stadion enige tijd afgesloten geweest.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG_9201

w-IMG_9205

Den Haag - Vanavond omstreeks 22.05 uur raakte een politieauto betrokken bij een eenzijdige aanrijding op de kruising Laan van Meerdervoort/Händellaan. Het politievoertuig is door onbekende oorzaak tussen een mast van de HTM en een verkeerslicht terechtgekomen. Bij de aanrijding was alleen sprake van materiële schade. De HTM heeft zorg gedragen voor het herstel van de mast. De politieauto is door de politiekraan meegenomen. Het overige (tram)verkeer heeft geen hinder ondervonden ten tijde van dit incident.

Foto's:Dejan Jeremic

w-politieauto2

w-politieauto3

w-politieauto4