Nieuwsflits week 1 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 1

kop nieuwsflitsthumb-52

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 1 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Dinsdag 03 januari:

Leidschendam - De zware zuidwesterstorm die onze gemeente dinsdag in de greep hield, zorgde voor drukte bij de brandweer. Zo moesten in de ochtenduren enkele loszittende dakpannen aan woningen worden verwijderd. Dit gebeurde onder meer aan de Gravin Juliana van Stolberglaan en de Kwikstaartlaan, waar onderstaande foto is gemaakt.

Foto en tekst: Lucien de Vries

WLV-DSC 2935

Rijswijk - Ook talloze bomen sneuvelden door de harde wind, zoals hier bij het Julialaantje. Hier moest de brandweer van Rijswijk even na 11.30 uur in actie komen om de boom in stukken te zagen.

Foto: Robert Johnson

WRJ-DSC 4582

Den Haag - De bestuurder van een scooter kwam iets voor 14.00 uur ten val op het rijwielpad nabij de kruising van de Scheveningseweg met de Kanaalweg en raakte daarbij gewond. Omstanders hebben zich om de onfortuinlijke bestuurder ontfermd en hebben deze zo goed en kwaad als het ging beschermd tegen het slechte weer. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-DSCN5389

WFG-DSCN5390

Den Haag - Even over half drie werd in de stromende regen en stormachtige wind een 31-jarige voetgangster aangereden op een voetgangersoversteekplaats op het Soestdijkseplein. Die gebeurde door een 22-jarige automobilist. Voorbijgangers en politiemensen hebben eerste hulp verleend. Het personeel van de ambulance heeft het slachtoffer op de wervelplank gelegd. Daarna is het slachtoffer onder A1 met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De automoblist kreeg een proces-verbaal.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-DSCN5396

WFG-DSCN5398

Woensdag 04 januari:

Voorburg - Vanmiddag rond 16.00 uur rukte de brandweer uit naar de Van Naeltwijckstraat voor een buitenbrand. Ter plaatse bleek een bureautafel in een brandgang onder woningen in brand te zijn gezet. Dit zorgde voor forse rookontwikkeling. Met een straal hoge druk was de brandweer de brand snel meester. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Foto's en tekst: Lucien de Vries

WLV-DSC 2946

WLV-DSC 2948

Donderdag 05 januari:

Den Haag - Rond 10.45 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een binnenbrand in een woning aan de Stuwstraat. Voertuigen van kazernes Den Haag-Laak en Rijswijk gingen ter plaatse. Zij troffen een klein brandje aan, dat snel onder controle was. Niet lang na aankomst konden de brandweervoertuigen daarom retour kazerne.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-Stuwstraat 1

WFG-Stuwstraat 2

Den Haag - In de categorie 'verbazingwekkend' past de melding die halverwege deze middag bij de politie binnen was gekomen. Ook de chauffeur van bijbehorende vrachtwagen moet vol verbazing hebben gekeken, toen hij op de Zwarteweg, ter hoogte van de tunnel bij het ministerie van VROM, een deel van de 'bak' van zijn vrachtwagen verloor. Helaas voor hem gebeurde dit niet spontaan, maar kwam het doordat zijn voertuig te hoog bleek te zijn voor het betreffende tunneltje. Dit 'inschattingsfoutje' kwam hem dus duur te staan. De Zwarteweg was tijdelijk geblokkeerd en een berger heeft er voor gezorgd dat de 'bak' (en vermoedelijk ook de vrachtwagen zelf) geborgen werd.

Foto: Tom Lek

IMG 5268-1

Honselersdijk - Langs de Nieuweweg viel een grote boom om op een laantje tussen twee woningen. Een particulier bedrijf schoot de brandweer te hulp en heeft de boom opgeknepen en een stuk verder op een weiland neergelegd. Tijdens het vervoeren raakte de vrachtwagen een andere boom, die ook omviel. Deze boom is door de brandweer weggezaagd en ook in het weiland neergelegd.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Nieuweweg DSC_0859

w-DB-Nieuweweg DSC_0878

w-DB-Nieuweweg DSC_0887

w-DB-Nieuweweg DSC_0892

Wassenaar - Op de Wassenaarseslag reed een strandjeep van de politie zich vast in het zand. Aangezien er geen beweging meer in zat en zij zichzelf niet uit hun situatie konden redden, werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Het duinvoertuig van kazerne Den Haag-Scheveningen is ter plaatse geweest en heeft het voertuig 'vlot' getrokken.

Foto: René Hendriks

IMG 3555

Den Haag - Op de Oude Haagweg kwam de bovenleiding van HTM-lijn 2 in het gedrang, doordat een boom om dreigde te vallen. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft het gevaar weggenomen. Gedurende het incident was de tram gestremd en ook was door de politie een deel van de omgeving afgezet, waardoor onder andere automobilisten een andere weg moesten zoeken.

Foto's: Naomi van der Haar en Dejan Jeremic

IMG 2980

IMG 2983

IMGP9654

Rijswijk - Een gespleten boom aan het Julialaantje, ter hoogte van voormalig bowlingcentrum "Hofstede", hield de brandweer deze avond een aantal uur bezig. Door de harde wind was de boom in tweeën gegaan, waardoor er gevaar bestond voor voorbijgangers die over het naastgelegen wandelpad zouden lopen. Eerst is getracht om vanuit de hoogwerker de situatie veilig te stellen, door met een kettingzaag het één en ander weg te zagen. Echter, door de weersverslechtering is er voor gekozen om de hulp van de grote kraan van de brandweer in te roepen. Ook een specialistich bedrijf kwam ter plaatse om deze klus te helpen klaren.

Foto's: Tino van Dam

Hofstede-1

Hofstede-2

Hofstede-5

Wassenaar - Op de Middenweg, net voorbij de kruising met de Lange Kerkdam, kwam deze avond door de harde wind een boom, die in één van de aldaar gelegen tuinen stond, naar beneden zetten. De boom ging dwars door een schutting heen en kwam over de volle breedte van de weg terecht. Hierbij deels steunend op een boom aan de overzijde. Twee geparkeerde auto's werden net aan ontzien; de boom kwam toevallig precies tussen de twee auto's terecht. De uiteinde van de takken beschadigde de lak van de auto's wel, echter gelukkig bleef het daarbij. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en kon daarna door naar de volgende klus (zie hieronder).

Foto's: Pascal de Haas

DSC 3450-1

DSC 3455-1

DSC 3473-1

Wassenaar - Op het moment dat de brandweerlieden net klaar waren met bovenstaande klus, kreeg men gelijk de volgende melding van stormschade voorgeschoteld. Op de Van Cranenburchlaan was een zogehete 'apenboom' omgevallen en tegen het huis van de buren beland. De eigenaar van de boom was al met een handzaag aan het proberen om het probleem op te lossen, echter het probleem was te groot om op die manier te verhelpen. De Wassenaarse brandweerlieden kwamen derhalve 'to the rescue' en hebben de boom omgetrokken. Hierna is deze kleingezaagd. De bewoners hebben zorggedragen voor de afvoer van de restanten.

Foto's: Pascal de Haas

DSC 3478-1

DSC 3492-1

DSC 3496-1

Vrijdag 06 januari:

Wateringen - Aan het Koningsspil werd vanmorgen rond tien voor half tien de hulp ingeroepen van de brandweer, aangezien aldaar een dikke boomtak op afscheuren stond. De tankautospuit Wateringen is ter plaatse gekomen en de bemanning daarvan heeft de tak weten te verwijderen.

Foto's: Dirk van der Zanden

DSC08077

DSC08112

DSC08149

Den Haag - Omstreeks 17.35 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Van Musschenbroekstraat, welke ging tussen een auto en een scooter. De vrouwelijke scooterbestuurster raakte hierbij gewond. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd en de verkeerspolitie heeft een onderzoek gedaan naar de aard van het incident. De Van Musschenbroekstraat is enige tijd afgesloten geweest tussen de Isingstraat en de Rijswijkseweg.

Foto's: Robert Johnson

DSC 4802

DSC 4828

Kwintsheul - Vrijdagavond even na tien uur heeft de politie enige tijd gezocht naar vermoedelijk een aantal woninginbrekers, die geprobeerd hadden in te breken bij een woning aan de Holle Watering. De politie was onder andere ter plaatse met de hondenbrigade en het Parate Peloton. De vermoedelijke inbrekers zijn na een zoekactie niet meer gevonden. De politie heeft in de nabijheid van de woning echter wel een spoor vellig kunnen stellen.

Foto's: Danny Botman

w-DB-HolleWateringkd DSC_0964

w-DB-HolleWateringkd DSC_0971

w-DB-HolleWateringkd DSC_0972

Zaterdag 07 januari:

Den Haag - Op de kruising van de Escamplaan met de Soestdijksekade sloeg een personenauto linksaf, maar had daarbij het rode verkeerslicht en een achteropkomende tram niet gezien. Een aanrijding was het gevolg. Er vielen geen gewonden, maar de trampassagiers mochten hun weg lopend vervolgen. Na tussenkomst van de politie was de stremming echter al snel opgeheven.

Foto's: Remco Meiners

WRM-IMG 5321

WRM-IMG 5322

Zondag 08 januari:

Voorburg - Op de N14 richting rijksweg A4, ter hoogte van het Hraniceplein, botsten even voor 16.00 uur drie auto's op elkaar. Eén van de inzittenden had wat nekklachten en werd in de ambulance onderzocht. Zij hoefde niet te worden vervoerd. De bestuurders vulden hierna onderling de verzekeringspapieren in.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG 1012

WRE-IMG 1014

Rijswijk - Even na half zes kwamen op het rijwielpad op de Prinses Beatrixlaan, ter hoogte van de A4, een fietser en een scooterbestuurder met elkaar in botsing. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De bestuurder/ster van de fiets werd na onderzoek in de ambulance onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto: Ferrie van der Geer

WFG-DSCN5415