Nieuwsflits week 18

kop nieuwsflitsthumb-18

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 18 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 30 april:

Zoetermeer - Vanochtend even na half negen werd het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter naar de John Maccormickstraat gestuurd. In een woning aldaar deed zich een medische noodsituatie voor, alwaar het ambulancepersoneel met spoed assistentie vroeg van het MMT. De traumahelikopter is geland op een grasveld aan de Rokkeveenseweg. Het medisch personeel heeft het slachtoffer gestabiliseerd. Hierop werd deze met spoedbegeleiding naar een ziekenhuis in Den Haag vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. De traumahelikopter heeft de arts later bij het ziekenhuis weer opgehaald.

Foto's: Richard Bregman en Martijn Roggeveen

WRB-DSC 3933

WRB-DSC 3951

WMR 5051

Den Haag - Vanmiddag omstreeks 12.05 uur werd de traumahelikopter naar de Molenpolderstraat gestuurd voor een incident. De juiste incidentlocatie bleek echter de Roeleveenseweg in de wijk "Leidschenveen" te zijn. Een fietser was daar rond 11.30 uur in aanrijding gekomen met een paard en is hierbij gewond geraakt. Het aanwezige medische personeel heeft het slachtoffer gestabiliseerd en achtte de komst van het MMT noodzakelijk. Toen deze was gearriveerd is het slachtoffer met spoedbegeleiding van motoren van de verkeerspolitie richting het MCH Westeinde in Den Haag vervoerd; de arts van het Mobiel Medisch Team is meegereden met de ambulance. De arts is later bij het ziekenhuis opgehaald door de traumahelikopter.

Foto's: Martijn Roggeveen

WMR 5171

WMR 5195

WMR 5234

Den Haag - Even na vier uur vanmiddag is een scooterbestuurster aangereden door een personenauto; dit gebeurde op de kruising van de Ockenburghstraat met de Beethovenlaan. De scooterbestuurster raakte hierbij gewond. Zij is door het ambulancepersoneel op de wervelplank gelegd en daarna onder A2 per ambulance vervoerd. De toedracht is niet bekend. De verkeerspolitie heeft een kort onderzoek uitgevoerd ter plaatse.

Foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 6189

w-IMG 6193

w-IMG 6201

Dinsdag 01 mei:

Den Haag - Vanochtend rond 11.00 uur zijn op de Conradkade een busje van Connexxion en een tram van HTM-lijn 11 met elkaar in botsing gekomen. De schade aan het busje is groot; de tram heeft dankzij 'de botsneus' relatief weinig schade opgelopen. Over gewonden of een oorzaak van het ongeval is ons helaas niets bekend.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG 7231

IMG 7238

IMG 7246

Den Haag - Aan het eind van de middag werd de brandweer gevraagd voor het bergen van een aanhanger aan de Veenendaalkade. Met hulp van de duikers en veel handen is de aanhanger op het droge getrokken. Hoe de aanhanger te water is geraakt en of de eigenaar al 'boven water' is getoverd, is onbekend.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG 7290

IMG 7304

IMG 7313

Woensdag 02 mei:

Voorburg - Vanmiddag rond 14.00 uur raakte een automobiliste de macht over het stuur kwijt, om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. Het ongeval vond plaats op de Monseigneur van Steelaan, nabij de Rozentuin. Een inzittende raakte gewond en werd door de gealarmeerde ambulancedienst nagekeken. Tijdens het ongeval was het doorgaande verkeer richting Leidschendam gestremd.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC 3481

WLV-DSC 3484

WLV-DSC 3486

Kwintsheul - Rond 18.00 uur werd een gaslucht geroken op de Heulweg. Daar is het wegdek opengebroken en kennelijk is er een gasleiding geraakt. De tankautospuit van kazerne Wateringen is ter plaatse geweest en de brandweermensen hebben metingen verricht. Ten behoeve van de noodzakelijke reparatie zou het energiebedrijf ter plaatse komen.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Heulweg DSCN1567

w-Heulweg DSCN1569

w-Heulweg DSCN1574

Delft - Een auto is ter hoogte van de beruchte 'poller' op de parallelweg van de A13 ondersteboven op het dak terechtgekomen. De bestuurder komt met de schrik vrij.

Video: Ferrie van der Geer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Ferrie van der Geer

w-2012-05-02 Rijksstraatweg Prinsenstad 13

w-2012-05-02 Rijksstraatweg Prinsenstad 7

Donderdag 03 mei:

Den Haag - Op de Escamplaan, ter hoogte van de Soestdijksekade, kwam een fietser in botsing met een inhalende scooter. De scooter kwam ten val en de bijrijder raakte hierdoor gewond. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Naomi van der Haar

w-escamplaan IMGP1529

w-escamplaan IMGP1534

w-escamplaan IMGP1542

Zoetermeer - Donderdagavond om 18.30 uur werden diverse brandweereenheden naar de Waarderstraat in de wijk "Oosterheem" gestuurd. De brandweer was snel ter plaatse en startte direct een zoekactie. Twee manschappen gingen in waadpak te water, vanaf de kant ondersteund door een manschap met de warmtebeeldcamera. De politie deed in de buurt navraag over de step. Enkele omwonenden wisten te melden dat de step al vanaf zaterdag nabij de sloot lag. De brandweer heeft na een korte zoekactie besloten om niet verder te zoeken. De politie heeft de step voor onderzoek meegenomen naar het bureau.

Foto's en tekst: Richard Bregman

w-DSC 4012

w-POS 6165

w-DSC 4024

Nootdorp - Op de Oudeweg zijn vanavond een scooterbestuurder en automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. De scooterbestuurder is hierbij gewond geraakt. Hij is met onbekende verwondingen door de ambulancdienst vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Mark

w-nootdorp DSC 0667

w-nootdorp DSC 0671

w-nootdorp DSC 0672