Nieuwsflits week 22 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 22

kop nieuwsflitsthumb-22

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 22 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Dinsdag 29 mei:

Den Haag - Omstreeks 09.10 uur werd er op de kruising Oude Haagweg/Walnootstraat een jongeman bij het oversteken geraakt door een Randstadrail-voertuig. Gezien de aard van de melding werd naast een ambulance en motorambulance ook de traumahelikopter "Lifeliner 1" uit Amsterdam gealarmeerd. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren bleek het allemaal reuze mee te vallen; het slachtoffer kon zelfstandig lopend de ambulance in. De inzet van de traumahelikopter werd dan ook gecanceld. De jongeman is vervoerd onder A2. De verkeerspolitie heeft geen onderzoek verricht. Het verkeer ondervond geen hinder; alleen de passagiers op lijn 2 liepen vertraging op.

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 7419

w-img 7421

Woensdag 30 mei:

Den Haag - Omstreeks 13.00 uur viel op de Lozerlaan, ter hoogte van de Loosduinse Hoofdstraat, een bestuurster van een auto achter het stuur in slaap. Hierdoor klapte zij tegen een boom. De vrouw is met letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Eén rijstrook was afgesloten voor het verkeer; een berger heeft het voertuig afgevoerd.

Foto's: Paul Pronk

w-020

w-022

Wateringen - Woensdagavond omstreeks half elf belde een voorbijganger vanaf de Heulweg dat er een kinderfietsje langs het water stond. Daar de melder het niet geheel vertrouwde, kwam de brandweer met spoed ter plaatse. Een tweetal brandweerlieden in waadpak en twee duikers hebben korte tijd de sloot afgezocht, maar niets aangetroffen. Hierop zijn alle hulpdiensten weer vertrokken.

Foto's: Tim de Kleyn

w-heulweg tdk 3753

w-heulweg tdk 3754

w-heulweg tdk 3760

Donderdag 31 mei:

Rijswijk - Op de Laan van Delfvliet ontstond rond tien voor half één vanmiddag een kettingbotsing, waarbij vijf voertuigen betrokken waren. De bestuurder van een vrachtwagen remde sterk af voor het verkeerslicht. De achterste bestuurder had dit kennelijk te laat in de gaten en botste ondanks hard remmen op zijn voorganger, die botste weer op zijn beurt op diens voorganger etc. Er is een ambulance ter plaatse geweest en de bemanning daarvan heeft alle vijf bestuurders onderzocht, maar geen van allen hoefden te worden vervoerd. Vervolgens kon men de verzekeringspapieren invullen.

Foto's: Ruben van Essen

w-img 7192

w-img 7196

w-img 7197

Vrijdag 01 juni:

Zoetermeer - Op de kruising van de afrit A12 met de Afrikaweg heeft vanmiddag rond 12.50 uur een ongeval plaatsgevonden. Bij deze aanrijding waren twee personenauto's betrokken. Brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse, maar omdat de inzittenden de voertuigen zelfstandig konden verlaten is de brandweer snel weer ingerukt. Er is een inzittende door de ambulancedienst naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's en tekst: Martijn Roggeveen

w-mr 6640

w-mr 6651

w-mr 6669

Den Haag - Even na één uur vanmiddag kreeg de meldkamer van de ambulancedienst een melding van een onwelwording van een docente in een school aan de Beresteinlaan. Naast de gealarmeerde (motor)ambulance kwam ook het Mobiel Medisch Team ter plaatse per traumahelikopter. Het MMT heeft het ambulancepersoneel ondersteund bij het stabiliseren van het slachtoffer. Na enige tijd is het slachtoffer op de wervelplank per ambulance vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde.

Foto's en tekst: Tim de Kleyn

w-beresteinlaan tdk 3770

w-beresteinlaan tdk 3774

w-beresteinlaan tdk 3807

Den Haag - Omstreeks kwart voor zeven 's avonds belde een bezorgde voorbijganger op de Tomatenlaan de hulpdiensten. De omstander had langs de slootkant een kinderfiets aangetroffen. Hierop kwamen zowel de politie als de brandweer ter plaatse. Een brandweerman in waadpak heeft korte tijd in de sloot gezocht naar een mogelijk slachtoffer. Nadat het grootste deel van de sloot gecontroleerd was en er niemand was aangetroffen, zijn de hulpdiensten retour gegaan. De politie zal kijken of ze de eigenaar van de fiets kunnen achterhalen.

Foto's en tekst: Tim de Kleyn

w-tomatenlaan tdk 3824

w-tomatenlaan tdk 3828

w-tomatenlaan tdk 3835

Zondag 03 juni:

Wassenaar - In alle vroegte werden deze morgen diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een onwel persoon in een woning aan de Van Duivenvoordelaan. Nadat om 04.45 uur de eerste ambulance was gealarmeerd, werd om 05.04 uur de brandweer ter plaatse gevraagd voor het horizontaal naar beneden vervoeren van het slachtoffer. Echter, gedurende de tijd verslechterde de toestand van het slachtoffer. Hierdoor was het rond 05.30 uur noodzakelijk om een tweede ambulance, alsmede het Mobiel Medisch Team ter plaatse te vragen. Deze laatste kwam ter plaatse middels de traumahelikopter, welke op een grasveld bij de Burmanlaan werd neergezet. Na langdurige stabilisatie is het slachtoffer door de brandweer naar beneden gehaald. Hierna is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het Mobiel Medisch Team is met de ambulance meegegaan en is later door de overige bemanningsleden van de traumahelikopter opgehaald.

Foto's: Pascal de Haas

dsc 4852-1

dsc 4859-1

dsc 4868-1