Nieuwsflits week 24 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 24

kop nieuwsflitsthumb-24

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 24 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 11 juni:

Den Haag - Rond 12.30 uur reed een automobiliste met haar auto over de Fruitweg, komende vanaf de Melis Stokelaan en gaande in de richting van de Parallelweg. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt, raakte bij een andere auto vervolgens het voorwiel en schoot met de rechterkant de lucht in. In haar vlucht raakte ze met haar rechterwielen een tweede auto aan de zijkant en kwam uiteindelijk met een klap op een derde auto terecht. Hierna schoot ze door tegen een vierde auto, om uiteindelijk tot stilstand te komen. De hevig geschrokken dame mankeerde wonderwel niets. Bergers hebben diverse voertuigen afgesleept. De Fruitweg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto's: Paul Pronk

w-001

w-003

w-004

Den Haag - Aan het Ruimzicht heeft vanavond korte tijd brand gewoed in een woning. De brandweer had de brand snel onder controle en hield het nader bericht op 'kleine brand'. Eén bewoner moest zich vermoedelijk wegens rookinhalatie onder behandeling laten stellen van een verpleegkundige van de motorambulance, maar hoefde niet vervoerd te worden. De brandweer ventileerde de woning. Het is onbekend wat er gebrand heeft.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 8870

w-img 8872

w-img 8875

Dinsdag 12 juni:

Zoetermeer - Op de Heijermanshove drong rond tien voor half vijf vanmiddag een verwarde man bij buren in het portiek naar binnen en vroeg om geld. De bewoonster vergat in de consternatie haar eten op het vuur, waardoor de brandweer even ter plaatse moest komen. Gelukkig was er geen brand ontstaan. De man vluchtte en de geschrokken vrouw werd onderzocht in een ambulance, maar mankeerde gelukkig niets. De politie ging in eerste instantie uit van een overval, maar stelde dat later dus bij naar 'een verwarde man op zoek naar geld'. Er werd in één van de nabijgelegen woningen nog gezocht naar de man, maar de politie heeft hem nog niet gevonden.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-mr 7651

w-mr 7653

w-mr 7656

Delft - Dinsdagavond omstreeks kwart over negen vond op de kruising Oostpoortweg/Anna van Saksenweg een eenzijdig ongeval plaats. Een onherkenbaar politievoertuig vloog door nog onbekende oorzaak uit de bocht en botste tegen een lantaarnpaal. Een vrouwelijke inzittende is onderzocht in de ambulance en voor verder onderzoek onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft een onderzoek ter plaatse uitgevoerd. De dienstauto is door de politiekraan afgevoerd naar Zichtenburg.

Foto's: Ruben van Essen

wb-img 7854

wb-img 7860

w-img 7873

Woensdag 13 juni:

Den Haag - In een natuursteenhandel aan de Waldorpstraat ontstond omstreeks kwart voor drie vanmiddag een brandje in de meterkast. Dit zorgde voor flink wat rook in het pand. Werknemers liepen gelijk naar de nabijgelegen brandweerkazerne, maar de brandweermensen waren elders aan de slag. Toch waren zij betrekkelijk snel ter plaatse en hebben zich onder andere beziggehouden met het ventileren van het pand. Het nader bericht was 'kleine brand'. Joulz is ter plaatse gekomen om de elektriciteitsvoorziening weer te herstellen. Er vielen geen gewonden bij de brand.

Foto's: Maurice Schotman en Arie Tuit

w-arie2

w-arie1

w-img 6870

Den Haag - Een voetganger die vanmiddag even een sprintje trok om de tram te halen, zal vermoedelijk iets later thuis zijn geweest dan verwacht. Even over half vijf werd hij op weg naar de tram, op de kruising van de Rijswijkseweg met de Jan van der Heijdenstraat, aangereden door een auto. De voetganger raakte gewond en werd door het ambulancepersoneel op een wervelplank gelegd. Hierna is hij onder A2 vervoerd naar een ziekenhuis.

Foto's: Maurice Schotman

w-img 6892

w-img 6898

Den Haag - Het was vanmiddag 'Nationale Straatspeeldag' en daartoe was op de Van Essendijk in de wijk "Ypenburg" de straat afgezet. Een automobilist en een bromfietser waren echter (al dan niet per ongeluk) toch de straat ingereden en reden derhalve in op een aantal spelende kinderen. Een vrouw raakte gewond en moest met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

w-jfa 005

w-jfa 007

w-jfa 008

Den Haag - Aan het begin van perron 12 van Den Haag-Centraal Station vond vanavond rond 19.50 uur een vechtpartij plaats tussen een 37-jarige en een 58-jarige Hagenaar. Eén van de mannen raakte tijdens deze ruzie gewond aan zijn neus. Er vloeide het nodige bloed, maar de verwonding bleek gelukkig mee te vallen. Zowel het slachtoffer als zijn belager zijn vrijwel direct door de politie aangehouden. Het slachtoffer moest wel eerst in het ziekenhuis aan zijn neus worden geholpen. De politie nam een mes en een boksbeugel in beslag.

Foto's: Arie Tuit

w-6slzi

w-bs5mq

w-hn7ua

Donderdag 14 juni:

Zoetermeer - Donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur zijn op het Marathonpad twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Hierbij raakte een slachtoffer gewond. De vrouw had onder andere klachten aan haar nek en schouder. Het ambulancepersoneel heeft ter plaatse het slachtoffer behandeld. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het slachtoffer is zonder spoed vervoerd naar het LangeLand Ziekenhuis.

Foto's en tekst: Richard Bregman

w-dsc 4637

w-dsc 4640

w-dsc 4641

Zaterdag 16 juni:

Leidschendam - De brandweer van kazerne Leidschendam-Voorburg kwam zaterdagavond rond tien over half acht in actie voor een melding van brand in woning aan de Prins Hendriklaan. Ter plaatse bleek een plantenbak op een balkon in brand te zijn geraakt. De brandweer kon dit vuurtje snel doven. Een bewoonster werd door de gealarmeerde ambulancedienst nagekeken op lichte verwondingen, maar hoefde niet met de ambulance mee. Met een overdrukventilator werd het portiek goed geventileerd, zodat getroffen bewoners weer snel terug naar hun woning konden.

Foto's: Lucien de Vries en Arie Tuit

w-dsc 3583

w-arie1

w-dsc 3587

Den Haag - Even voor drie uur vanmiddag werd op de Apeldoornselaan, nabij de Dierenselaan, een scooter aangereden door een personenauto. Voor de opzittende van de scooter is een ambulance gealarmeerd. Na onderzoek in de ambulance bleek het letsel mee te vallen en de scooterbestuurder is dan ook niet naar het ziekenhuis vervoerd. In verband met het ongeval was de Apeldoornselaan tijdelijk afgesloten vanaf de Heelsumstraat, in de richting van de Escamplaan.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 9034

w-IMG 9035

Den Haag - Rond vier uur vanmiddag werd op de kruising Bloemfonteinstraat/Kempstraat een jonge voetgangster aangereden door een personenauto. De voetgangster raakte hierbij gewond. Een motorambulance en een ambulance kwamen ter plaatse. De nek van het slachtoffer werd gefixeerd en daarna is zij op de wervelplank gelegd. Zij is per ambulance onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 9041

w-IMG 9042