Nieuwsflits week 25 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 25

kop nieuwsflitsthumb-25

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 25 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 18 juni:

Den Haag - Rond 13.00 uur vond er op de Regentesselaan een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een personenauto. De bestuurder van de bestelbus werd met behulp van de wervelplank en een brancard naar de ambulance gebracht en vervolgens onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. Tijdens het incident stond tram 12 in beide richtingen gestremd. Korte tijd later werd de Regentesselaan weer voor alle verkeer vrijgegeven.

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-regentesselaan 1

w-mattheijer-regentesselaan 2

Dinsdag 19 juni:

Delft - Om even over half drie werden brandweerlieden op de kazernes Delft en Rijswijk gewekt vanwege een binnenbrand op het Lentepad. Het bleek dat een motor die tegen de gevel stond had vlamgevat en het pand had 'aangestraald'. De brandweer had de brand snel onder controle en kon voorkomen dat de brand naar binnen sloeg. Het nader bericht was 'kleine brand'. Een bewoonster werd op straat onwel en werd onderzocht door ambulancepersoneel. Zij hoefde niet te worden vervoerd. Brandstichting wordt vermoed.

Foto's: Maurice Schotman

w-img 7506

w-img 7511

w-img 7514

Den Haag - Omstreeks 08.20 uur vond er in de Kempstraat een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. De opzittende van de scooter kwam ten val en had hulp nodig van de ambulancedienst. Het slachtoffer werd onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie deed een klein onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto's:Marco Mattheijer

w-mattheijer-terletstraat 1

w-mattheijer-terletstraat 2

w-mattheijer-terletstraat 3

Den Haag - Op de kruising van de Van Zeggelenlaan met de Jan Wapstraat werd rond tien voor half vijf vanmiddag een fietser aangereden door een auto. De fietser kwam vanuit de Jan Wapstraat en kwam na de aanrijding in de berm terecht. De fiets werd meters weggeslingerd. De fietser liep een hoofdwond op en werd onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Maurice Schotman

w-img 7560

w-img 7564

w-img 7572

Rijswijk - Op de Schaapweg, net voorbij het Shell-tankstation, kwamen vanavond omstreeks 21.15 uur twee auto's met elkaar in botsing. Na de aanrijding reed één van de auto's een verkeersbord omver en kwam daarna tegen een boom tot stilstand. De bestuurster van deze auto liep vermoedelijk een gebroken neus op. Zij werd in de ambulance onderzocht, maar werd niet vervoerd. De politie heeft geholpen bij het invullen van het schadeformulier en firma "Vreugdenhil" heeft het voertuig meegenomen. De Schaapweg richting Rijswijk is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 9448

w-img 9460

w-img 9473

Woensdag 20 juni:

Zoetermeer - Vanmiddag rond de klok van één uur heeft er op de kruising van de Derde Stationsstraat met de Tintlaan een ongeval plaatsgevonden. Een bestuurder van een auto zag een scooterrijder over het hoofd. De scooterbestuurder is hierbij gewond geraakt. Het ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd en hem overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De kruising was gedurende het incident afgesloten voor verkeer.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-mr 7671

w-mr 7677

w-mr 7679

Zoetermeer - Op de A12 richting Den Haag, ter hoogte van Zoetermeer, vond omstreeks kwart over vier een kop-staart aanrijding tussen twee auto's plaats. De twee meest linker rijstroken moesten hierdoor worden afgekruist. Het verkeer ondervond hier veel hinder van. Er is een ambulance ter plaatse geweest, maar er is niemand vervoerd. Eén van de auto's is afgesleept door een berger.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-mr 7686

w-mr 7691

w-mr 7694

Zoetermeer - Ongeveer anderhalf uur later, op dezelfde rijbaan maar dan een paar honderd meter meer richting Den Haag, vond wederom een kop-staart aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Ook hier werd niemand vervoerd door de ambulance. Er is één rijstrook afgesloten geweest. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-mr 7739

w-mr 7742

w-mr 7748

Donderdag 21 juni:

Den Haag - Rond kwart over drie vannacht ontstond er brand in een portiekwoning aan de Stuwstraat; het bankstel stond deels in brand. Brandweermensen van kazernes Den Haag-Laak en Rijswijk zijn ter plaatse gekomen. Het bankstel was snel geblust en is buiten neergezet. Er is een ambulance met A2 ter plaatse gekomen voor een bewoner met eventuele rookinhalatieklachten. Of deze is vervoerd, is niet bekend. Het nader bericht luidde 'kleine brand'.

Foto's: Maurice Schotman en Nick van der Toorn

w-img 7595

w-img 7599

w-img 9518

Wassenaar - Enige paniek brak er deze avond uit aan de Van Oldenbarneveltweg. Een pomphuis, gelegen op de hoek met de Van Zuylen van Neijeveltstraat, kampte met een technisch mankement, waardoor een enorme hoeveelheid rioolwater de straat opstroomde. Daar bleef het echter niet bij; het water liep ook een aantal huizen in. De brandweer kwam ter plaatse, maar vreesde dat er nog grote problemen zouden gaan ontstaan op het moment dat het pomphuis door zou breken. Dit gevaar was daadwerkelijk aanwezig. Hierdoor was men genoodzaakt om nog meer brandweermaterieel ter plaatse te laten komen, in de hoop het één en ander te kunnen voorkomen. Uiteindelijk heeft men met behulp van het Hoogheemraadschap en diverse andere personen een afsluiter kunnen dichten en was het gevaar geweken. Het vuile water had echter een hoop zand meegesleurd en was zelfs tot aan de Lange Kerkdam gelopen. De straat is de volgende dag schoongemaakt en geïnspecteerd op eventuele verzakkingen.

Video: Pascal de Haas

Foto's: Pascal de Haas

dsc 4937-1

dsc 4948-1

dsc 4952-1

Vrijdag 22 juni:

Leidschendam - Bij de pizzeria op het Damplein stond het bovenste deel van de schoorsteen vervaarlijk te wiebelen in de harde wind. De brandweer verwijderde het stuk, waarna de pizzeria weer door kon gaan met het bakken van calorierijke versnaperingen.

Foto's: René Hendriks

w-peen7493

w-peen7506

w-peen7513

Monster - Op de Madeweg werd een onbeheerde fiets aan de waterkant gevonden. Zoals gebruikelijk rukten de hulpdiensten weer massaal uit, maar ook nu weer bleek de eigenaar in geen velden of wegen te bekennen. Later bleek dat de fiets er al langere tijd stond.

Foto's: Nick van der Toorn

w-persoon te water 9590

w-persoon te water 9603

w-persoon te water 9604

Zondag 24 juni:

Leidschendam - Op de kruising van de Noordsingel met de Burgemeester Banninglaan kwam rond kwart voor één vanmiddag een ambulance in botsing met een personenauto. De ambulance was met optische- en geluidssignalen aan onderweg naar een melding elders in Leidschendam, toen deze op de kruising geen voorrang kreeg van een personenauto. De Officier van Dienst-Geneeskundig is op de motorambulance ter plaatse geweest; er hoefde niemand te worden vervoerd. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de aanrijding. De Noordsingel was enige tijd afgesloten. Een andere ambulance heeft de melding van deze ambulance overgenomen.

Foto's: Eyelogic

w-img 6926

w-img 6927

w-img 6929

Wassenaar - Omstreeks twee uur vanmiddag vond er op de kruising van de Rijksstraatweg met de Rust en Vreugdlaan een aanrijding plaats. Een automobiliste wilde vanaf de Rijksstraatweg rechtsaf de Rust en Vreugdlaan in slaan, maar zag daarbij een fietser over het hoofd op het fietspad dat zij kruiste. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Een politiefunctionaris heeft de nek van het slachtoffer gefixeerd tot de komst van de ambulance. Hierna is de fietser op een wervelplank gelegd en onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Arthur van Wezel

w-dsc 1621

w-dsc 1623

w-dsc 1626