Nieuwsflits week 30

kop nieuwsflitsthumb-29

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 30 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Dinsdag 24 juli:

Den Haag - Op de Sportlaan werd een meisje aangereden door een auto. De verwondingen vielen mee; de ambulancebemanning droeg haar bij wijze van grapje even naar de auto om daar gecontroleerd te worden.

Foto's: René Hendriks

w-sportlaan peen0306

w-sportlaan peen0310

w-sportlaan peen0312

Dinsdag 24 juli:

Monster - Een bestuurder van een grijze Jeep kwam vanavond rond 19.00 uur op de Rubenslaan op de andere weghelft terecht. Hij kwam hierdoor frontaal in botsing met een bestuurder van een witte personenauto. Deze bestuurder raakte na de aanrijding gewond en is door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Twee bergingsbedrijven hebben de voertuigen afgesleept.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Rubensln DSC 8190

w-DB-Rubensln DSC 8194

w-DB-Rubensln DSC 8219

Den Haag - Door nog onbekende oorzaak is deze avond een brommobiel over de kop geslagen op de kruising Meppelweg/Dedemsvaartweg. De inzittende van het voertuig is door ambulancepersoneel gecontroleerd en uiteindelijk voor verdere behandeling vervoerd naar het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg. Omdat de toedracht van het ongeval onduidelijk was, is op verzoek van de verkeerspolitie de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) ter plaatse geweest en die heeft onderzoek gedaan naar het ongeval.

Foto's: Mark de Kleyn

w-meppelweg tdk 5097

w-meppelweg tdk 5102

w-meppelweg tdk 5105

Woensdag 25 juli:

Stompwijk - Kort na de klok van 16.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden vlak voor de t-splitsing van de Doctor van Noortstraat met het Oosteinde (N206), tussen een motorfiets en een bromfiets. Hierbij heeft de bromfietser de plaats van het ongeval verlaten. De bestuurder van de motorfiets heeft dusdanig letsel opgelopen, dat deze op de wervelplank werd gelegd en uiteindelijk onder A1 (met spoed) vervoerd is naar het LUMC in Leiden. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) had net de werkzaamheden aan de Europaweg afgerond en heeft ook hier onderzoek verricht.

Foto's: Roy Wolters

w-img 0734

w-img 0737

w-img 0744

Honselersdijk - Bij een ongeval tussen een scooter en een personenwagen op de kruising Middel Broekweg/Zwethlaan is de bestuurster van de scooter gewond geraakt. De ambulancedienst heeft het slachtoffer ter plaatse gestabiliseerd en op de wervelplank per ambulance met spoed vervoerd naar een ziekenhuis voor verdere behandeling.

Foto's: Cees de Kleyn

w-middelbroekweg tdk 5162

w-middelbroekweg tdk 5169

w-middelbroekweg tdk 5172

Schipluiden - Omstreeks half acht heeft volgens een omstander een wielrenner op de Zouteveenseweg een epileptisch insult gehad. Hierdoor is het het slachtoffer van de weg geraakt en in het water beland. De gealarmeerde brandweer heeft hand-en-spandiensten verleend. De gealarmeerde ambulance heeft het slachtoffer met spoed vervoerd naar een ziekenhuis.

Foto's: Mark de Kleyn

w-schipluiden tdk 5201

w-schipluiden tdk 5203

w-schipluiden tdk 5205

Donderdag 26 juli:

Den Haag - Bij een aanrijding op de Noordweg, ter hoogte van de Hans Lodeizenstraat, is donderdagmiddag een kind gewond geraakt. Het slachtoffer stak de weg over en heeft vermoedelijk een auto niet aanhoren komen, omdat het deze oordopjes in had. De ambulancedienst vervoerde het slachtoffer naar het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg, voor verdere behandeling aan de verwondingen.

Foto's: Mark de Kleyn

w-tdk 5210

w-tdk 5211

w-tdk 5216

Den Haag - Voor de tweede keer vanmiddag was de Noordweg het toneel van een ongeval. Ditmaal tussen een scooter en een personenwagen. De bestuurder van de scooter heeft vermoedelijk een stilstaande auto te laat gezien en is vol tegen de achterkant van de wagen aangereden. De ambulancedienst vervoerde ook dit slachtoffer naar het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg, voor verdere behandeling.

Foto's: Mark de Kleyn

w-tdk 5222

w-tdk 5223

w-tdk 5227

Vrijdag 27 juli:

Den Haag - Op de Hengelolaan, ter hoogte van de kruising met de Dedemsvaartweg, ontstond vanmiddag een kop-staart aanrijding, waarbij maar liefst vier auto's betrokken waren. Er vielen geen gewonden. Het verkeer richting de Leyweg werd enige tijd omgeleid. De politie heeft geholpen bij het papierwerk.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 0817

w-img 0827

w-img 0828

Zaterdag 28 juli:

Zoetermeer - Vanmiddag rond de klok van 13.00 uur werden de bewoners van een woning aan de Bergkristal even opgeschrikt toen zij een sterke gaslucht roken. De bewoonster belde hierop de brandweer; deze kwam met spoed met de tankautospuit en de hoogwerker ter plaatse. Brandweermensen hebben diverse metingen in de woning gedaan en kwamen tot conclusie dat er sprake was van een kleine gaslekkage bij de open haard. Dit probleem werd snel verholpen, waarna alle eenheden weer retour kazerne konden.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 0617

w-dsc 0631

w-dsc 0637

Leidschendam - Bij een ongeval tussen twee personenauto's op de A4 zijn zaterdagmiddag geen gewonden gevallen. Door enige onduidelijkheid in de melding werd de brandweer op voorhand meegestuurd voor een beknelling. Bij aankomst bleken de inzittenden niet gewond te zijn geraakt en van een beknelling was geen sprake. Een berger heeft de voertuigen meegenomen, waarna rijstrook 3 op de A4 weer werd vrijgegeven.

Foto's: Eyelogic

img 7255

img 7252

Zoetermeer - Vanmiddag rond 15.00 uur werd er op de kruising van de Jacob Leendert van Rijweg met de Engelandlaan een aanrijding met letsel gemeld. Hier bleek sprake van een aanrijding tussen een oudere dame en een personenauto. De oudere dame is door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel behandeld; hierop werd ze zonder spoed overbracht naar het ziekenhuis. Ook de verkeerspolitie is ter plaatse gekomen; deze heeft kort onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 0641

w-dsc 0650

w-dsc 0657

Den Haag - Rond tien over negen vanavond is een meisje aangereden op een voetgangersoversteekplaats op het Stationsplein. Zij raakte hierbij gewond. Zij is ter plaatse gestabiliseerd door de bemanning van de ambulance en motorambulance en hierna naar het ziekenhuis vervoerd. Gezien de schade aan het voertuig moet de impact van de aanrijding aanzienlijk zijn geweest.

Foto's: Rob Altena

w-img 4997

w-img 4998

w-img 4999

Den Haag - Omstreeks tien voor half twaalf vanavond kwam er een melding binnen van een binnenbrand in een woning aan de Sandenburgstraat. Brandweervoertuigen van kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Loosduinen zijn gealarmeerd met prio 1. Het bleek dat in de keuken de vlam in de pan was geslagen. De bewoners hadden geprobeerd het vuur te doven door een handdoek over de pan te gooien, maar het enige dat bereikt werd was dat de handdoek nu ook vlam vatte. De brandweer heeft na binnenkomst een blusdeken gebruikt en dat werkte wel meteen. Het nader bericht luidde 'kleine brand'.

Foto's: Eyelogic

w-img 7258

w-img 7260

w-img 7267

Zondag 29 juli:

Den Haag - De tankautospuit van kazerne Den Haag-Haagse Hout werd in de nacht van zaterdag op zondag naar een parkeerplaats aan het Vlaskamp gestuurd voor brand in een bestelbus. Bij aankomst bleek de brand aan de voorzijde van de bestelbus te woeden. De brandweer kon voorkomen dat de bestelbus geheel uitbrandde, maaar desondanks is de schade aan de bestelbus groot. De bestelbus is door een politiekraan overgebracht naar bureau Zichtenburg voor verder onderzoek. De politie vermoed dat brandstichting de oorzaak is.

Foto's: Eyelogic

img 7278

img 7304