Nieuwsflits week 35

kop nieuwsflitsthumb-34

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 35 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 27 augustus:

Wateringen – Even voor drie uur 's nachts kwam er bij de brandweer een melding binnen van een binnenbrand aan de Pieter van der Plasstraat. Het bleek om een kleine brand te gaan en de brandweer had de brand snel onder controle. Bij de brand is veel rook vrijgekomen en meerdere mensen hebben rook ingeademd. Deze mensen zijn door de gealarmeerde ambulance nagekeken, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

w-20120827 Pieter van der Plasstraat WT3

w-20120827 Pieter van der Plasstraat WT5

Den Haag - Omstreeks half elf werd op de Neherkade, nabij de Laakkade, de opzittende van een scootmobiel aangereden door een personenauto. De opzittende van de scootmobiel raakte daarbij gewond en is door het ambulancepersoneel op een wervelplank gelegd. Hierna werd het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd. De politie verrichte onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto's: Robert Johnson

w-dsc 5189

w-dsc 5229

w-dsc 5253

Den Haag - Op de Vaillantlaan, hoek Hobbemastraat kwam een bestelbusje in botsing met een tram. De tram won hierbij vanzelfsprekend deze ongelijke strijd. Er raakte niemand gewond.

Foto's: Donny Zwennes

w-2012-08-27 13.40.09

w-2012-08-27 13.40.15

Dinsdag 28 augustus:

Den Haag - Om even voor half zes heeft er op de kruising van de Groen van Prinstererlaan met de Mozartlaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een motorrijder. Hierbij raakte de motorrijder lichtgewond aan zijn been. De gealarmeerde ambulance heeft de motorrijder onderzocht, maar deze hoefde niet vervoerd te worden. Het overige wegverkeer heeft tijdelijk hinder ondervonden, aangezien de Groen van Prinstererlaan tijdelijk afgezet was.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 1696

w-img 1711

Den Haag - De brandweer kreeg even over half zeven de melding dat in het water aan de Laan van Wateringse Veld een meeuw in nood zou verkeren. De tankautospuit van Wateringen werd er met prio 2 op uit gestuurd om dit spreekwoordelijke varkentje te wassen. Eén van de bemanningsleden is in waadpak het water ingegaan en heeft de meeuw uit het water gehaald. Omdat de dierenambulance niet kon of wilde komen, zou de brandweer de meeuw zelf naar het vogelasiel aan de Heliotrooplaan brengen.

Foto's: Tim de Kleyn

w-tdk 6048

w-tdk 6065

w-tdk 6069

Den Haag - In de Beetsstraat kwam een auto hard in aanraking met een paal. De bestuurder werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd.

w-jfa108

Den Haag - Op het tramperron voor station Den Haag-Hollands Spoor werd een onbeheerde rugzak gevonden. Het Stationsplein werd daarom deels ontruimd. De politie onderzocht de rugzak en gaf daarna het sein 'alles veilig'. De rugzak werd meegenomen naar het politiebureau.

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 9294

w-img 9297

w-img 9310

Donderdag 30 augustus:

Den Haag - Op het terrein van Parnassia aan de Kiwistraat woedde vandaag een klein brandje. Doordat de brandweer al bij de eerste rook was gewaarschuwd middels het automatisch brandalarm, waren zij snel ter plaatse. De schade was gering te noemen.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 1742-001

w-img 1744-001

Zoetermeer - Bij werkzaamheden op een dak van een kerk aan de Osijlaan is een persoon gewond geraakt. De brandweer moest er aan te pas komen om de ambulancedienst te assisteren bij het naar beneden halen van het slachtoffer. Het slachtoffer is op de wervelplank vervoerd naar het ziekenhuis.

w-jfa25584

w-jfa88556

Den Haag - Op de Zoetermeerse Rijweg, ter hoogte van de Barbeeldam, verloor door nog onbekende oorzaak een automobiliste de macht over het stuur en belandde met haar auto half in een nabijgelegen sloot. Voorbijgangers alarmeerden de brandweer en hierop werden verschillende voertuigen gealarmeerd, waaronder de duikers en de grote kraan. Het viel gelukkig allemaal mee. De bestuurster kon zonder kleerscheuren aan de kant komen en kon zich in een brandweervoertuig opwarmen. De auto is met behulp van de lier van de grote kraan geborgen. De schade is op het oog gering.

Foto's: René Hendriks en Ruben van Essen

w-img 0953

w-peen1825

w-img 0969

Vrijdag 31 augustus:

Den Haag - Op de Koningin Emmakade, ongeveer ter hoogte van het Sweelinckplein, ontstond omtreeks tien voor half vier vanmiddag een kop-staart aanrijding, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Naast een ambulance was ook de brandweer ter plaatse gevraagd. Er hoefde echter niet te worden geknipt. Er is uit de middelste auto één inzittende gehaald en deze is via de zijkant van de auto op de wervelplank gelegd. Hierna is het slachtoffer onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Piet de Ruyter en Dejan Jeremic

w-piet1

w-img 9331

w-img 9343

Zondag 02 september:

Den Haag - De bestuurder van een auto dacht in de nacht van zaterdag op zondag dat hij de hele wereld aan kon met een slokje teveel op. Hij had echter buiten de waard gerekend, want in de Kamperfoeliestraat verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde auto. Beide auto's liepen aanzienlijke schade op en de dronken bestuurder was verzekerd van een enkele reis richting politiebureau, alsmede een strafblad. Om maar van de schade te zwijgen, die hij uit eigen zak zal moeten betalen.

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 9451

w-img 9453

w-img 9482