Nieuwsflits week 43 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 43

kop nieuwsflitsthumb-43

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 43 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 22 oktober:

Wassenaar - Rond 14.00 uur werd een scooterrijdster op de kruising Backershagenlaan/Papegaaienlaan aangereden door een auto. De onfortuinlijke bestuurster werd met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Arthur van Wezel

w-dsc 1799

w-dsc 1802

Vrijdag 26 oktober:

Zoetermeer - Bij kinderdagverblijf "Het Eksternest" aan het Topaas heeft omstreeks kwart voor tien korte tijd brand gewoed. Hierop is het pand ontruimd en zijn alle aanwezige kinderen door de begeleiders uit het pand gehaald. De brandweer kwam ter plaatse en heeft nacontrole verricht. De brandweer heeft het gebouw, waar nog redelijk wat rook in aanwezig was, geventileerd met behulp van de overdrukventilator. De kinderen zijn opgevangen in een naastgelegen schoolgebouw. Er raakte niemand gewond. Het is niet bekend wat er heeft gebrand.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 3527

w-dsc 3548

w-dsc 3553

Den Haag - Rond tien voor half één werd brand gemeld in een pand aan de Van Hogendorpstraat. Brandweervoertuigen van kazernes Den Haag-Centrum, Den Haag-Archipel en Den Haag-Haagse Hout zijn ter plaatse gegaan. Het bleek te gaan om een kleine brand, die snel geblust was. De brandweer heeft het pand geventileerd.

Foto's: Robert Johnson

w-img 5561

w-img 5568

Monster - Even over half acht vanavond ontstond brand in een boot, die lag afgemeerd in het water bij de Vlotlaan. De brandweer werd gebeld en de tankautospuit van kazerne Monster werd met prio 1 ter plaatse gestuurd. De brandweermensen hadden het vuur snel geblust. Het is nog niet bekend hoe de brand precies is ontstaan en wat er precies brandde.

Foto's: Jason Bruce

w-img 9629

w-img 9631

w-img 9632

Voorburg - De Poolse bestuurder van een auto schrok zich een hoedje, toen deze vanavond even na acht uur wegreed van zijn parkeerplaats aan de Professor Casimirstraat. Na amper vijf meter begon het van onder de motorkap te roken. De geschrokken bestuurder heeft gelijk de motor afgezet en zijn auto verlaten. De brandweer werd gebeld en de tankautospuit van Leidschendam=Voorburg kwam ter plaatse. De bemanning hiervan had de brand snel geblust. Volgens de brandweer zal de oorzaak vermoedelijk kortsluiting zijn. Het is onbekend hoe groot de schade is.

Foto's: Eyelogic

w-img 9857

w-img 9867

w-img 9871

Zaterdag 27 oktober:

Zoetermeer - De ambulancedienst riep zaterdagmiddag even voor half drie de hulp in van de brandweer om een patiënt uit een woning te hijsen. In een woning aan het Douzapad was een medische noodsituatie, maar de brancard was niet sterk genoeg om de patiënt op te vervoeren. De grote kraan van de brandweer kwam ter plaatse en heeft het slachtoffer door middel van de calamiteitenbak uit de woning getakeld, waarna deze per ambulance met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd.

Foto's: Willem Pos

w-pos 0738

w-pos 0756

w-pos 0772

Bleiswijk - Op de Facetlaan raakte rond tien over zes vanavond een auto van de weg en kwam in de naastgelegen sloot terecht. Brandweereenheden uit zowel Haaglanden als Rotterdam-Rijnmond spoedden zich ter plaatse. Daar konden zij slechts constateren dat de bestuurder al uit de auto was. Hij hield er een kleine hoofdwond en een nat pak aan over. De bestuurder van een passerende vrachtwagen heeft de auto aan de kant gehaald en meegenomen. De politie heeft de zaak verder afgehandeld.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 3555

w-dsc 3563

w-dsc 3571

w-dsc 3583

Zondag 28 oktober:

Den Haag - Even voor vier uur kwam er een binnenbrandmelding binnen voor een flatwoning aan de Ransdorpstraat. Daar bleek na aankomst dat er vermoedelijk brand was ontstaan in een gordijn. Het een en ander ging gepaard met veel rook. De betreffende woning is dan ook ontruimd. De brand was echter snel onder controle. Er is nog een ambulance ter plaatse geweest. Het is niet bekend of deze iemand heeft vervoerd.

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 4258

w-img 4262

w-img 4263