Nieuwsflits week 42

kop nieuwsflitsthumb-42Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 42 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 14 oktober:

Zoetermeer - Vanochtend werd de brandweer gebeld over gaslucht in een woning aan de Ruimtebaan. Omstreeks tien over half tien werd de tankautospuit gealarmeerd en vrij snel daarna ook de hoogwerker, die beiden met spoed ter plaatse kwamen. De hoogwerker is niet ingezet. Het betrof uiteindelijk een gaslek/lucht in de kruipruimte van de woning van een oudere dame. Zij is door het eveneens gealarmeerde ambulancepersoneel onderzocht op inhalatie maar is niet vervoerd. De inzet van de hulpdiensten trok veel aandacht bij de kinderen van de naastgelegen school. (Foto's: Wilbert Tintel)

w-DSC09963-001

w-DSC09964-001

w-DSC09978-001

w-DSC09982-001

Rijswijk
- Rond kwart over vijf vanmiddag ontving de brandweer een melding binnenbrand van een woning aan de Citerstraat. Ter plaatse bleek dat tijdens werkzaamheden op het dak, het vuur de spouwmuur in was geslagen. De brandweer heeft een gat in de gevel geslagen en van daaruit de brand geblust. Hierbij is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen. Hierop is de 'asbestprocedure' in werking gesteld. Door het adembeschermingsvoertuig uit Wateringen zijn nieuwe bluspakken aaangevoerd en de ingezette brandweerlieden hebben zich ter plaatse om moeten kleden. Violgens een aanwezige functionaris van de woningbouwvereniging konden de bewoners hun woning gewoon weer betrekken. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 8456

w-IMG 8470

w-IMG 8499

w-IMG 8506

Dinsdag 15 oktober:

Zoetermeer
– Dinsdagmiddag omstreeks kwart over twaalf kwam er bij de brandweer een melding binnen van een gaslucht in De Bourbonstraat. De gaslucht bleek afkomstig van een gaslek in een woning aldaar. De bewoner heeft het lek zelf veroorzaakt tijdens werkzaamheden. De politie heeft de straten rond de woning afgezet. De brandweer heeft uit voorzorg de blusvoorziening klaar gelegd. Elf woningen waren tijdens het incident verstoken van gas. Joulz is ter plaatse gekomen om het lek te dichten. Omstreeks tien voor half vijf is Joulz erin geslaagd om de leiding af te sluiten. De brandweer heeft de woning daarna geventileerd. Na herstelwerkzaamheden hadden de elf woningen omstreeks kwart over zes weer gas. (Foto's: Roy Wolters)

w-IMG 8427

w-IMG 8430

Leidschendam
- De bewners van de Karekietlaan en omliggende straten schrokken zich vanmiddag rond vijf uur een hoedje toen er ineens een grote gele helikopter midden in de wijk landde. Het betrof de traumahelikopter 'Lifeliner 2' die het Mobiel Medisch Team kwam brengen in verband met een medische noodsituatie in een appartement aan de Karekietlaan. Naast het MMT waren ook twee ambulances en de brandweer ter plaatse gekomen. De patiënt moest namelijk horizontaal naar straatniveau worden overgebracht. Nadat de patiënt onder A1 naar het ziekenhuis was vervoerd, is de traumahelikopter onder grote belangstelling weer opgestegen. De arts van het MMT was met de ambulance meegereden en is later bij het ziekenhuis weer opgepikt door de heli. (Foto's: Rene Hendriks en Arie Tuit)

w-PEEN2928

w-PEEN2935

arieheli

Woensdag 16 oktober:

Den Haag
- Op het Valkenbosplein werd een sterke gaslucht gerioken. Het bleek dat er sprake was van een lekkage in een soort van verdeelstation. De brandweer werd even voor twaalf uur ter plaatse gestuurd; de tankautospuit van kazerne Scheveningen en het hulpverlenngsvoertuig van kazerne Loosduinen werden gealarmeerd. Ten behoeve van de veiligheid werd een deel van het Valkenbosplein en de Thomsonlaan afgesloten. Joulz zou het dichten van de lekkage gaan oppakken. Ondertussen was een aantal huishoudens in de omgeving verstoken van gas. Het is niet bekend wanneer het euvel weer was opgelost. (Foto's: Maurice Schotman)

w- MG 0498

w- MG 0507

w- MG 0532

Wassenaar
- Rond vier uur vanmiddag ontstond er net voorbij de kruising Prinsenweg/Jonkerlaan een kop-staartaanrijding tussen een personenbusje en een personenauto. Een taxibus bemerkte té laat op dat de auto stopte voor een zebrapad, waardoor een kop-staart botsing ontstond. Door rokende weglopende koelvloeistof werd eerst nog gedacht aan een autobrand. Dat bleek echter niet het geval. Niemand raakte gewond bij de aanrijding. (Foto's: Arthur van Wezel)

w-DSC 2293

w-DSC 2295

w-DSC 2296

Donderdag 17 oktober:

Den Haag - In de Goudenregenstraat kwamen vanmiddag rond tien voor zes een auto en een snorscooter met elkaar in aanraking. De bestuurder van de snorscooter kwam daarbij ten val. Hij is na onderzoek in de ambulance onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 8722

w-IMG 8723

w-IMG 8726

Den Haag
- In een portiekwoning aan de Rijswijkse Landingslaan moet een familie het meemaken dat vlak voor de verhuizing vanuit de woning nog een brandje uitbreekt. Geluk bij een ongeluk is dat de meeste spullen al uit de woning zijn. Niet minder vervelend echter. Het gaat vermoedelijk om een brandje in de keuken en deze gaat gepaard met veel rook. Het nader bericht van de brandweer is 'kleine brand'. Nadat het brandje onder controle was, heeft de brandweer de woning en het portiek geventileerd. (Foto's: Willem Doorduin)

w- R5R2179

w- R5R2204

w- R5R2214

w- R5R2219

Vrijdag 18 oktober:

Den Haag
- Op de kruising van de Groen van Prinstererlaan met het Savornion Lohmanplein werd rond tien voor half twee vannacht een aanrijding met letsel gemekld. De bestuurster van een personenauto was namelijk, komende vanaf de Groen van Prinstererlaan, op een verkeerspaal gebotst. De politie heeft de vrouw laten blazen en daaruit bleek dat zij vermoedelijk onder invloed verkeerde. Zij is meegenomen naar het bureau, waar zij op het ademanalyseapparaat heeft moeten blazen. De uitkomst daarvan is niet bekend. De vrouw raakte niet gewond. Haar auto moest echter door een berger worden afgevoerd. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 3340

w-IMG 3345

w-IMG 3351

w-IMG 3353