Nieuwsflits week 50

kop nieuwsflitsthumb-50Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 50 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 9 december:

Wassenaar -
Rond half één werd de ambulancedienst gealarmeerd voor een medische noodsituatie in een woning aan de van Duivenvoordelaan. Gezien de ernst van de situatie werd ook de traumahelikopter Lifeliner 2 met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam gealarmeerd. Zij zijn met de helikopter op een grasveldje nabij de Van Cranenburchlaan gelandt. Hierna heeft de MMT-arts samen met de verpleegkundige het inmiddels ter plaatse gekomen ambulance personeel geassisteerd met de behandeling van het slachtoffer. Deze is later onder A1 naar een ziekenhuis vervoerd. Het vertrek van de traumahelikopter trok uiteraard veel bekijks. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Wassenaar-1

w-Wassenaar-2

w-Wassenaar-3

Voorburg - Na een huiselijke ruzie, raakte een bewoner in een woning aan de van Naeltwijckstraat gewond. De bewoner is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Forensische Opsporing van de politie heeft sporenonderzoek verricht in de woning. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Mishandeling-1

w-Mishandeling-2

w-Mishandeling-3

Dinsdag 10 december:

Den Hoorn - Op de Veenakkerweg ontstond rond kwart voor vijf vanmiddag een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. De automobilist reed achteruit de weg op, maar had een naderende bromfietser daarbij over het hoofd gezien. Een botsing was het gevolg. De bromfietser raakte gewond en daarom werd een ambulance gealarmeerd. Het slachtoffer werd in de ambulance onderzocht en is daarna onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding. (Foto's: Tim de Kleyn)

w-TDK 4142

w-TDK 4143

w-TDK 4148

w-TDK 4150

Wateringen - Op de Wippolderlaan/N211 ontstond vanmiddag rond half zes een kop-staartaanrijding tussen vijf voertuigen. Het ongeval vond plaats op de rijbaan richting de A4, op het gedeelte tussen de Veilingroute en de A4. De bemanning van een toevallig passerende ambulance is gestopt om eventueel eerste hulp te verlenen, maar er was niemand gewond geraakt. Op beide rijbanen was tijdelijk één rijstrook afgeskoten. Het verkeer ondervond hier veel hinder van in het spitsuur. De automobilisten hebben onderling de verzekeringspapieren ingevuld. (Foto's: Tim de Kleyn)

w-TDK 4154

w-TDK 4161

Woensdag 11 december:

Den Haag - Op de Paralllelweg, ter hoogte van de Vollevenstraat, ontstond omstreeks half drie vanmiddag een kop-staart aanrijding tussen vier voertuigen. Eén van de inzittenden had last van de nek en moest daarom op een wervelplank worden gefixeerd. Daarna is dit slachtoffer onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. Een andere inzittende is in de ambulance onderzocht maar werd niet vervoerd. De Parallelweg was door dit alles enige tijd in beide richtingen afgesloten. (Foto's: Robin Leltz en Ivar Gieles)

w-RL 008

w-IMG 1711

w-IMG 1734

w-RL 031

Zoetermeer
- Woensdag heeft er aan het eind van de middag een aanrijding plaats gevonden op de van Stolberglaan in Zoetermeer. De fietsster werd door een personenauto aangereden op de rotonde. De ambulancedienst heeft het slachtoffer in de ambulance nagekeken en voor verder onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie is ter plaatse gekomen maar is geen onderzoek gestart.

w-IMG 9210

w-IMG 9217

w-IMG 9221

w-IMG 9222

Wassenaar - Op Het Kerkehout woedde rond half zes vanmiddag een schoorsteenbrand(je). De brandweer ging het dak op en ramoneurde de schoorsteen. Het nader bericht was 'kleine brand' (Foto's: Rene Hendriks)

w-PEEN4268

w-PEEN4266

Donderdag 12 december:

Den Haag - Bij de brandweer kwam vanavond rond kwart over acht een melding binnen van een brand in een keuken aan de Scheepersstraat. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand met één straal hoge druk.  Een aantal bewoners had rook ingeademd en is door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht. Uiteindelijk vielen de verwondingen mee en hoefde niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden. (Foto's en video: Marco Mattheijer)

w-Mattheijer-Scheepersstraat-1

w-Mattheijer-Scheepersstraat-3

w-Mattheijer-Scheepersstraat-5

w-Mattheijer-Scheepersstraat-6

Vrijdag 13 december:

Den Haag - Op de Laan van Meerdervoort verloor vanavond rond tien voor acht een automobiliste ter hoogte van de Kamillestraat door obekende oorzaak de macht over het stuur. Zij reed een hekje omver, schampte een boom en kwam op de middenberm tot stilstand. De geschrokken vrouw kon elf uit de auto stappen. Na onderzoek door het ambulancepersoneel bleek dat zij niets aan het ongeval had overgehouden en niet naar het ziekenhuis hoefde. Haar auto is door berger Vreugdenhil afgevoerd. Het verkeer ondervond nauwelijks hinder van het verkeer. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 1754

w-IMG 1768

w-IMG 1770

w-IMG 1783

Zaterdag 14 december 

Zoetermeer - Op de kruising Vorstiusrode/Gerrit Achterberghove is vanmorgen rond kwart over 8 een fietser in aanrijding gekomen met een automobilist. De fietster is door het ambulancepersoneel gefixeerd op de wervelplank en vervoerd naar het ziekenhuis. De Vorstiusrode is tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De Verkeers ongevallen Analyse heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding. (Foto's: Fred Wolters)

w-IMG 9305

w-IMG 9313

w-IMG 9314

Voorburg - Op de kruising Nicolaas Beetslaan / Willem Klooslaan komt een vrouw in botsing met een lantarenpaal. Hoe dat kon gebeuren is onduidelijk, maar de brandweer wordt erbij gevraagd om de autodeur verder dan normaal te kunnen openen. Zodra dat kon, kan de ambulancebemanning haar voorzichtig op een wervelplank uit de auto halen en naar het ziekenhuis vervoeren. (Foto's: Rene Hendriks)

w-PEEN4355

w-PEEN4359

Den Haag - Vanavond rukte de brandweer omstreeks kwart over elf uit naar de Beeldsnijdersgaarde. Daar was melding gemaakt van een brand tegen een woning aan. Bij de woning werd een kleine brand voor de voordeur aangetroffen. Deze werd met één straal hoge druk geblust. De brandweer controleerde alle etages om zeker te weten dat er niemand in de woning aanwezig was. Zij hebben toegang verschaft via een raam, om de sporen op de voordeur niet te beschadigen. Het verdere onderzoek naar de brandstichting ligt in handen van de politie eenheid Den Haag. (Foto's: Ivar Gieles en Dirk van der Zanden)

w-Beeldsnijders-Ivar-1

w-Beeldsnijders-Dirk-2

w-Beeldsnijders-Ivar-2

w-Beeldsnijders-Dirk-1

Den Haag - Het was geen fijne avond voor de maaltijdbezorgers in Den Haag. Eerder op de avond werd er een maaltijdbezorger beroofd in de Jaarsveldstraat en rond tien voor half twaalf werd op de kruising De la Reyweg/Kempstraat een maaltijdbezorger aangereden door een auto. De maaltijdbezorger raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. De VOA heeft onderzoek gedaan. De exacte tedracht van het ongeval is ons niet bekend. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 1863

w-IMG 1864

w-IMG 1868

Zondag 15 december

Den Haag - Een man heeft zondagmiddag omstreeks 15:00 uur met een vuurwapen iemand van zijn auto beroofd in de Betje Wolffstraat ter hoofte van de Albert Heijn. Het gaat om grijze Toyota Avensis met kenteken 35-SP-HL. De bestuurder werd volgens de politie bedreigd met een vuurwapen en moest zijn auto afstaan. De politie is op zoek naar de auto en de berover. Burgernet meldt dat de dader een een negroïde man met rastahaar is. Hij droeg op het moment van de beroving een muts. (Foto: Sander Paardekooper)
w-BetjeWolf IMG 0847

Wassenaar - Op de Hogeweg wordt weer een schoorsteenbrand gemeld. Bij aankomst van de brandweer blijkt de woonkamer fors onder de rook te staan. De brandweer stelt de hoogwerker op de oprit van de buurman op en kan op die manier de schoorsteen bereiken om die te ramoneuren. (Foto's: Rene Hendriks)
w-PEEN4428

w-PEEN4449

w-PEEN4441