Rijswijkse markt afgesloten wegens gaslucht | Regio15.nl

Rijswijkse markt afgesloten wegens gaslucht

IMG_0077KOP

t-DSC_1753Rijswijk - Een deel van de Rijswijkse markt is zaterdagmiddag afgesloten geweest in verband met een gaslucht in de Kerkstraat.



Rond kwart voor 1 kwam bij de brandweer een melding binnen van een gaslucht in de Kerkstraat nabij de Schoolstraat.Ter plaatse gekomen rook de brandweer af en toe een aardgaslucht. Hierop is de riolering gecontroleerd, waar door de brandweer een explosief mengsel werd gemeten. Volgens metingen zou het niet om aardgas gaan, maar om welk gas het wel zou gaan, dat was niet bekend.

Direct werd de gehele Kerstraat afgesloten en ontruimd met aan beide zijdes een deel van de aangrenzende Herenstraat en Schoolstraat. Binnen de afzetting stonden ook diverse marktkramen, waarvan ook het personeel werd ontruimd. De brandweer liet de Officier van Dienst en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaate komen om nadere metingen te verrichten.

Joulz is ter plaatse gekomen om het vermoedelijke lek op te sporen. Na diverse metingen bleek het explosiegevaar minder geworden te zijn en daarop konden de Herenstraat en Schoolstraat weer worden vrijgegeven. Joulz heeft graafwerkzaamheden uitgevoerd in de Kerkstraat teneinde het lek te vinden. Gedurende die tijd bleef een deel van de Kerkstraat afgesloten.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Sander Paardekooper en Robert Henderson

w-DSC_1751

w-DSC_1753

RJHrijswijksemarkt2

w-IMG_0064

w-SanBar_Kerkstraat_IMG_2965

w-SanBar_Kerkstraat_IMG_2967

w-IMG_0077

RJHrijswijksemarkt3

w-SanBar_Kerkstraat_IMG_2976

RJHrijswijksemarkt4

w-SanBar_Kerkstraat_IMG_0109

w-SanBar_Kerkstraat_IMG_2984

w-SanBar_Kerkstraat_IMG_2996