Ampullen met onbekende stof gevonden | Regio15.nl

Ampullen met onbekende stof gevonden

20120821-maaslandt-maasland tdk 5858

Maasland - Een aantal kinderen vonden langs het water aan de Broekpolderweg een aantal ampullen, met daarin een onbekende rode vloeistof. Zij namen deze mee naar huis.


Omdat de ouders het niet vertrouwden, hebben zij de hulpdiensten gebeld. Naast de politie kwamen ook enkele brandweerofficieren, het Hoogheemraadschap Delfland, de Milieu Ongevallen Dienst, een veearts, de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer en de SIV4 van Maasland ter plaatse.

Op 16 augustus zijn al vergelijkbare ampullen gevonden. Analyse van de inhoud heeft later aangetoond dat deze niet gevaarlijk was. Mogelijk bevatten deze ampullen dezelfde stof, maar zolang dat niet met zekerheid is vastgesteld wordt geen risico genomen.

Op verzoek van de brandweer is daarom een medewerker van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ter plaatse gekomen. De medewerker heeft de ampullen overgenomen van de hulpdiensten. Het RIVM zal een onderzoek instellen naar de inhoud. Tot die tijd blijft de omgeving van de vindplaats afgezet.

Update 23-08-2012: Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat de ampullen het diergeneesmiddel "Nitroxynil" bevatten. Nitroxynil is een farmaceutisch middel dat wordt gebruikt om parasieten bij vee te doden. Het middel is bij inname van kleine hoeveelheden giftig. Op de huid kan het irriterend zijn.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Tim de Kleyn

w-maasland tdk 5850

w-maasland tdk 5853

w-maasland tdk 5857

w-maasland tdk 5858

w-maasland tdk 5875

w-maasland tdk 5883