Jerrycans met chemicaliën aangetroffen | Regio15.nl

Jerrycans met chemicaliën aangetroffen

KopRijsent-DB-Rijsen DSC 8125Poeldijk - Vanmiddag hebben de hulpdiensten aan de Rijsenburgerweg een onbeheerd busje aangetroffen met daarin een grote hoeveelheid jerrycans en vaten met chemische stoffen.


Volgens een buurtbewoner stond het busje er al twee weken en vertrouwde hij het op den duur niet.

De buurtbewoner is gaan kijken en ontdekte dat het busje niet op slot stond. Nadat hij de achterdeuren opende zag hij dat het busje vol stond met vaten en jerrycans. Hij heeft hierop contact opgenomen met de politie die aan het begin van de middag hetzelfde constateerde. De politie heeft de hulp van de brandweer erbij gevraagd. Die heeft onderzoek gedaan naar de inhoud van het busje. 

Daarbij werd geconstateerd dat er geen acuut gevaar was en werd een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld. Het bedrijf Ecoloss is ter plaatse gekomen en heeft de inhoud van het busje meegenomen voor vernietiging.

Hierna is het busje door een politieberger weggesleept voor nader onderzoek; ook de herkomst van de vaten en jerrycans wordt onderzocht. Volgens zeggen zou de eigenaar van het busje een bekende zijn van de politie.

Video: Danny Botman

Foto'sDanny Botman

w-DB-Rijsen DSC 8057

w-DB-Rijsen DSC 8059

w-DB-Rijsen DSC 8067

w-DB-Rijsen DSC 8082

w-DB-Rijsen DSC 8097

w-DB-Rijsen DSC 8101

w-DB-Rijsen DSC 8109

w-DB-Rijsen DSC 8120

w-DB-Rijsen DSC 8125

w-DB-Rijsen DSC 8127

w-DB-Rijsen DSC 8133

w-DB-Rijsen DSC 8141