Gaslekkages in de regio | Regio15.nl

Gaslekkages in de regio

Gas-KOPt-Gas-7Nootdorp/ Leidschendam - Vanmorgen waren er op twee locaties in de regio gaslekkages.

In Nootdorp werd de brandweer om iets voor negen uur gealarmeerd ib verband met een melding gaslucht aan de Populierenlaan. Zij gingen zonder spoed naar het meldadres.

Eenmaal daar aangekomen bleek er daadwerkelijk een gaslekkage te zijn. Hierop heeft de brandweer, in samenwerking met Joulz, de gastoevoer opgezocht en dichtgedraaid. Voor de zekerheid werden vier woningen ontruimd. Tijdens de reparatie werd er een waterleiding geraakt. Ook deze werd vakkundig gedicht.

In Leidschendam was het leed iets groter. Hier werd de brandweer direct gealarmeerd voor een gaslek aan de Plaspoelstraat. Direct gingen een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en de officier van dienst de straat op richting het gaslek. Daar aangekomen werd er direct een heel sterke gaslucht geroken.

Om geen risico te lopen, werd besloten met waterschermen het gas 'neer te slaan'. Tegelijk werden er door de brandweer in de omgeving metingen gedaan naar de concentratie gas in de lucht. Er bleek geen sprake van een te hoge concentratie.

De firma Joulz heeft ook hier gezocht naar de hoofdafsluiter van het gas. Nadat deze dicht was gedraaid, kon de brandweer inpakken en Joulz beginnen met de dichten van het lek. Vier huizen waren ten tijde van het lek verstoken van gas. Inmiddels hebben deze woningen weer gas.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Politie Pijnacker en Ruben van Essen

w-Nootdorp-1

w-Nootdorp-2

w-Gas-1

w-Gas-2

w-Gas-3

w-Gas-4

w-Gas-5

w-Gas-6

w-Gas-7