Medewerkers onwel na lekkage uit pakketje | Regio15.nl

Medewerkers onwel na lekkage uit pakketje

DHL-KOPt-DHL-I-5Den Haag - Drie mensen zijn vanochtend onwel geraakt toen zij in aanraking kwamen met een lekkende stof uit een pakketje.

Door nog onbekende oorzaak is de inhoud van een pakketje, dat in behandeling was bij het DHL-distributiebedrijf, vloeistof gaan lekken. Medewerkers roken bij het verwerken van het pakket een vreemde geur en kregen klachten van duizeligheid en misselijkheid.

Meteen is de brandweer gealarmeerd om een meting te komen doen. Tevens is de Rapid Responder op de motor ter plaatse gekomen om de mensen na te kijken. De eerste brandweermensen ter plaatse vertrouwden het pakketje niet en lieten de Gevaarlijke Stoffen Eenheid uit Den Haag/ Laak ter plaatse komen.

Het personeel van de Gevaarlijke Stoffen Eenheid zijn in een chemiepak verder onderzoek gaan doen. Zij hebben het lekkende pakketje in een overmaats vat gedaan. Zo kon het pakketje geen verdere slachtoffers maken. Na contact met de verzender van het pakketje bleek er een vloeistof in te zitten die gebruikt wordt in de tandheelkunde voor het maken van gebitsprotheses. Maar in de hoeveelheid die in het pakketje zat, was het verre van schadelijk.

Zo kon de ambulancedienst de drie medewerkers ter plaatse nakijken. Geen van hen hoefde te worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Het distributiecentrum is kort ontruimd geweest. De ongeveer 25 aanwezige medewerkers zijn opgevangen in een naastgelegen bedrijfspand.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ivar Gieles en Ruben van Essen

w-DHL-R-1

w-DHL-I-1

w-DHL-I-2

w-DHL-I-3

w-DHL-I-4

w-DHL-R-2

w-DHL-R-3

w-DHL-R-4

w-DHL-I-5

w-DHL-I-6

w-DHL-I-7

w-DHL-R-5

w-DHL-R-6