Forse hoeveelheid jerrycans aangetroffen | Regio15.nl

Forse hoeveelheid jerrycans aangetroffen

KopKwakelt-DB Kwakel IMG 6031Maasland - De politie heeft donderdagmorgen op een afgelegen parkeerterrein een forse hoeveelheid jerrycans met onbekende inhoud aangetroffen. 


Rond negen uur donderdagmorgen trof de politie op de Kwakelweg in Maasland een forse hoeveelheid jerrycans met chemicaliën aan. Deze stonden op een afgelegen parkeerterrein aan het eind van de Kwakelweg, en zijn daar dus waarschijnlijk 's-nachts gedumpt.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en de Officier van Dienst (OVD) van de brandweer zijn ter plaatse geweest, om het gevaar te beoordelen alvorens er onderzoek gedaan kon worden. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben vervolgens sporenonderzoek gedaan op de jerrycans, om mogelijke sporen van de daders veilig te stellen. 

Het bedrijf Ecoloss heeft daarna de jerrycans ingeladen en heeft deze vervoerd naar een vestiging, waar specialisten onderzoek zullen doen naar de inhoud van de jerrycans. De inhoud is namelijk een belangrijke aanwijzig voor het onderzoek. Daarna zal de inhoud worden vernietigd. 

De recherche heeft de zaak in onderzoek. Mogelijk gaat het om afvalproducten van een XTC-lab. De wijkagent van Den Hoorn heeft via Twitter laten weten "Wie heeft iets verdachts gezien in de omgeving ivm transport van deze vaten? bel 0900-8844". 

Video en foto's: Danny Botman

w-DB Kwakel IMG 6021

w-DB Kwakel IMG 6002

w-DB Kwakel IMG 6007

w-DB Kwakel IMG 6017

w-DB Kwakel IMG 6031

w-DB Kwakel IMG 6045

w-DB Kwakel IMG 6051

w-DB Kwakel IMG 6054

w-DB Kwakel IMG 6065

w-DB Kwakel IMG 6076

w-DB Kwakel IMG 6094