Brandweer paraat bij lekkage DSM Delft | Regio15.nl

Brandweer paraat bij lekkage DSM Delft

Delft - Een lekkage heeft even voor half twaalf vanavond voor inzet van de brandweer gezorgd bij DSM.


Ter plaatse bleek dat er een kleine lekkage van onder andere salpeterzuur had plaatsgevonden uit een tank op het bedrijfsterrein. Toen dit bekend was hebben medewerkers van DSM direct alarm geslagen, waarbij de brandweer als onderdeel van deze procedure in kennis is gesteld.

Na het arriveren van de tankautospuit van kazerne Delft, heeft de bevelvoerder opgeschaald naar een volledige OGS (Ongeval met Gevaarlijke Stoffen) inzet, waarbij de OGS-ploeg van kazerne Den Haag/Laak, de Officier van Dienst (OvD) en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) werden opgeroepen om ter plaatse te gaan.

De brandweer heeft uit voorzorg de ontsmettingsstraat opgebouwd, voor het geval eigen personeel ingezet moet worden. Ook zijn er enkele brandweerlieden omgekleed van een standaard brandweerpak naar een speciaal luchtdicht pak voor inzetten met gevaarlijke stoffen.

Nadat het lek gedicht was heeft de brandweer afgebouwd. Het nader bericht was 'klein ongeval gevaarlijke stoffen'. Het lek heeft plaatsgevonden bij een flensverbinding in een installatie, waarbij een reinigingsmiddel heeft gelekt. Dit middel bevat verdund salpeterzuur.

Bij dit incident is niemand gewond geraakt en er is ook geen moment gevaar geweest voor de omgeving of voor omwonenden.

Vorig jaar heeft er ook een incident plaatsgevonden met salpeterzuur, waarbij een vrachtwagen vacuum was getrokken bij het overpompen.

Foto's: Ivar Gieles

w IMG 7577

w IMG 7578

w IMG 7584

w IMG 7588

w IMG 7623

w IMG 7626