Ongeval gevaarlijke stoffen bij GGZ Delfland | Regio15.nl

Ongeval gevaarlijke stoffen bij GGZ Delfland

Delft - Op het terrein van GGZ Delfland aan de Sint Jorisweg heeft zich vanavond een klein ongeval met gevaarlijke stoffen voorgedaan.


Even na negen uur werd de ambulancedienst verwittigd omdat een patiënt een gevaarlijke stof had ingeslikt. Op verzoek van het ambulancepersoneel is vervolgens een gevaarlijke stoffen eenheid van de brandweer ter plaatse gekomen, alsmede de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer.

Het ambulancepersoneel heeft zich ten aanzien van de benadering en het vervoer van de patiënt laten adviseren door de Geneeskundige Adviseur Gevaarlijke Stoffen. Mede op advies van deze 'GAGS' heeft het ambulancepersoneel op grond van bestaande protocollen beschermende kleding aangetrokken, alvorens de patiënt vervoersgereed te maken.

Nadat de patiënt in de ambulance was gebracht, is de verpleegkundige van de tweede ambulance overgestapt in de eerste ambulance, teneinde tezamen met de verpleegkundige van die ambulance de zorg voor de patiënt op zich te nemen.

De patiënt is ten slotte met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend om wat voor gevaarlijke stof het gaat en hoe de toestand van de patiënt is.

Een aantal personeelsleden van GGZ Delfland is ter plaatse onderzocht, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Donny Kooistra en Nick van Mourik

w DSC 0206

w DSC 0208

w NVM 3897

w DSC 0199

w NVM 3913

w NVM 3928

w NVM 3936

w NVM 3938