Meerdere personen gewond door gevaarlijke stof Zichtenburglaan | Regio15.nl

Meerdere personen gewond door gevaarlijke stof Zichtenburglaan

Den Haag -De politie heeft dinsdagmiddag een 33-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van zware mishandeling.


Rond tien voor half twaalf werd gemeld dat meerdere personen overgoten zouden zijn met een vooralsnog onbekende chemische substantie in een bedrijvenpand aan de Zichtenburglaan na een conflict met een ander persoon. Na het incident is de verdachte er vandoor gegaan

De politie heeft ter plaatse direct de omgeving afgezet en de brandweer heeft vervolgens 15 personen ontsmet die mogelijk in aanraking zijn geweest met de substantie.

Enkele slachtoffers klaagden vooral over een branderig gevoel aan hun lichaam. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De slachtoffers werden opgevangen in een tegenover gelegen politiebureau door ambulancepersoneel. Uit voorzorg werden onder begeleiding van de brandweer de overige aanwezige medewerkers uit het bedrijvenpand gehaald.

De politie doet verder onderzoek naar de precieze aanleiding van de zware mishandeling en de herkomst van de substantie.

Foto’s en video: Nick van der Toorn en Nick van Mourik

w IMG 1165

w NVM 5442

w IMG 1216

w NVM 5446

w IMG 1237

w IMG 1293

w IMG 1365

w NVM 5485

w NVM 5486

w IMG 1417