Twee gewonden door ongeval bij het BPRC | Regio15.nl
DutchEnglish

Twee gewonden door ongeval bij het BPRC

Rijswijk - De hulpdiensten zijn aan het einde van de ochtend massaal uitgerukt voor een incident bij het BPRC aan de Lange Kleiweg.


Omstreeks half twaalf deed zich een ongeval voor in een 'koude kamer' van het BPRC, dat zich bevindt op het terrein van TNO. Twee medewerksters van het onderzoekscentrum kwamen in aanraking met kooldioxide omdat zogenaamd 'droogijs' was gaan ontdooien. Zij raakten daardoor bedwelmd.

Hierop werd groot alarm geslagen; zowel ambulancedienst, de brandweer als de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team zijn met spoed richting Lange Kleiweg gegaan. Ook een eenheid van de Koninklijke Marechaussee kwam met spoed ter plaatse; het betreft namelijk officieel een defensieterrein.

Het MMT kon al snel weer retour richting thuisbasis Rotterdam/The Hague Airport. Beide medewerksters zijn voor verder onderzoek zonder spoed vervoerd naar een ziekenhuis.

De directeur van het BPRC heeft laten weten dat het tegen het protocol is om 'droogijs' in een 'koude kamer' te zetten en er wordt een onderzoek ingesteld naar de verantwoordelijke personen.

Video: Donny Kooistra

Foto's: Nick van Mourik

w NVM 1649

w NVM 1653

w NVM 1667

w NVM 1673

w NVM 1686

w NVM 1688

w NVM 1710

w NVM 1711

w NVM 1714

w NVM 1717