Meerdere mensen onwel in sportcomplex 'De Houtzagerij' | Regio15.nl

Meerdere mensen onwel in sportcomplex 'De Houtzagerij'

Den Haag - Vanavond zijn zo'n 15 bezoekers van het sportcomplex 'De Houtzagerij' aan de Hobbemastraat onwel geworden.


De oorzaak daarvan is nog niet duidelijk; metingen door de brandweer en de technische dienst van het zwembad hebben geen resultaten opgeleverd.

Om de slachtoffers medisch bij te staan is een groot aantal ambulances opgeroepen, waaronder een aantal uit de buurregio's Rotterdam-Rijnmond en Hollands Midden. Ook het traumateam is opgeroepen; in dit geval vanuit Rotterdam.

Rond half elf waren er elf ambulances gealarmeerd en pas één slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. Een aantal bezoekers van het zwembad is in de ambulance onderzocht, maar hoefde niet te worden vervoerd. 

De Hobbemastraat was afgezet voor al het verkeer (en dus was tram 6 gestremd) zodat de opgeroepen ambulances zich daar konden opstellen.

Er waren zo'n 56 mensen aanwezig in het Sportcomplex. De slachtoffers die onwel werden, waren op dat moment in het zwembad aanwezig; er was een zwemavond gaande voor vrouwen.

Op 8 maart was er al eerder een incident met personen die in 'De Houtzagerij' geweest waren. Zo'n veertig kinderen werden onwel. Het zwembad zal sowieso donderdag 24 Maart gesloten blijven om onderzoek te doen naar de oorzaak.

Video: Danny Botman

Foto's: Donny Kooistra, Danny Botman en Rogier Visser

4g40O0.JPG

jrvDeu.JPG

WDrtI0.JPG

hT8RpI.JPG

VjtwSn.JPG

lAFUzf.JPG

XbQkA2.JPG

UDZQVn.JPG

FdaM7h.JPG

qHoumZ.JPG

cpjSNs.JPG

2oS4hB.JPG

I00j9G.JPG

zz6FCd.JPG

7wLUOy.JPG

cRBvan.JPG

aMG4lJ.JPG

pp37bl.JPG

gHwHi6.JPG

At3QA3.JPG

Ti0Ed7.JPG