Twee gewonden na lekkage zwavelzuur hotel Des Indes | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Twee gewonden na lekkage zwavelzuur hotel Des Indes

Den Haag - Twee personen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval met gevaarlijke stoffen in hotel Des Indes aan het Lange Voorhout.


Omstreeks half vier ging het mis bij het vullen van een tank met chemicaliën, vermoedelijk zwavelzuur, van het zwembad in de kelder. Er ontstond daarbij een lekkage, waardoor het gevaarlijke goedje kon ontsnappen.

Meteen hierop is het hotel ontruimd door de bedrijfshulpverlening, en zijn personeel en gasten van het hotel naar buiten gegaan.

De brandweer is met veel materieel en personeel uitgerukt voor het ongeval met gevaarlijke stoffen, waaronder het Quick Response Team. 

Twee personen zijn bij het ongeval gewond geraakt en zij zijn voor nader onderzoek c.q. behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Brandweerlieden in gaspakken zijn het hotel in gegaan om de lekkage te stoppen en de ruimte te ventileren. Volgens de eerste schatting kan het nog uren duren voordat iedereen weer naar binnen kan. Dat zou betekenen dat voor de gasten tijdelijke opvang moet worden geregeld.

De brandweer onderzoekt de exacte oorzaak van het incident.

Het luxe hotel zou vrij vol zitten, 88 van de in totaal 92 hotelkamers waren bezet.Foto's: Donny Kooistra en Daan van den Ende

ALLXeI.JPG

HhYfkR.JPG

NQCt5f.JPG

kUfirr.JPG

UOCScg.JPG

1loiOn.JPG

wO2I6S.JPG

E6oZpR.JPG

g9kxjl.JPG

u17TIV.JPG

ItNbuU.JPG

mNwfQs.JPG