Foutje tijdens het slaan van damwanden Kon. Marialaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Foutje tijdens het slaan van damwanden Kon. Marialaan

Den Haag - Tijdens werkzaamheden op de hoek van de Juiiana van Stolberglaan en de Koningin Marialaan ging er wat fout.


Bij het slaan van damwanden op de bouwplaats daar werd een 378 mm gasleiding doorboord. Dat is een wat grotere leiding, die normaliter gebruikt wordt om een aantal blokken van gas te voorzien.

De gewaarschuwde brandweer kan ik zo'n geval niet meer doen dan de omgeving ontruimen, en het uitstromende gas met behulp van waterkanonnen proberen te verdrijven. De echte oplossing moet komen van netbeheerder Stedin, die de leiding op kan graven en af kan sluiten.

Doordat de eerste bebouwing op enige afstand stond, was het in dit geval niet nodig om de woningen en bedrijfspanden te ontruimen. Wel werd het verkeer op de naastgelegen Juliana van Stolberglaan stilgelegd, waaronder de trams. De brandweer schaalde op naar 'middel hulpverlening'.

Het afsluiten van de leiding gaat naar verwachting nog enige uren duren. Bewoners mogen wel de woning in en uit, maar niet met de auto de straat in.

Een vrouw die thuiskwam met boodschappentassen vol diepvriesspul werd daarom even door de brandweermensen geholpen; zij droegen de boodschappentassen van de naastgelegen straat naar de woning van de dame.

Update 11.05 uur: in verband met de mogelijke ontruiming van een aantal woningen hebben de hulpdiensten Grip 1 afgekondigd.

Update 13:30: het dichten van het lek duurt langer dan verwacht

Update 15:00: Steding heeft de getroffen leiding op 3 punten afgesloten. De uitstroom van gas is gestopt; en het verkeer over de Juliana van Stolberglaan kan weer rijden. Intussen begint Stedin aan de volgende klus: het repareren van het lek zelf. Dat gaat naar verwachting weer een aantal uren duren.

Foto's en video: Rene Hendriks

Qs0wc5.JPG

GZulBy.JPG

crQDWl.JPG

V3u8Ej.JPG

d3MZg8.JPG

0xXjBF.JPG

zmq1Ml.JPG

cBFwGG.JPG

qdsYDQ.JPG

sWeJt4.JPG