Onderzoek naar gevaarlijke stoffen in afval Plutostraat | Regio15.nl

Onderzoek naar gevaarlijke stoffen in afval Plutostraat

Den Haag - Vanmiddag is een gebied rondom de Haagse Milieu Service (HMS) aan de Plutostraat tijdelijk ontruimd geweest. Reden was de vondst van (vermoedelijk) chemicaliën.


Rond kwart over vier werd de brandweer gealarmeerd in verband met de vondst.

Een vuilniswagen van de HMS had eerder een ondergrondse container in Den Haas geleegd. Daarin zaten schijnbaar vier of vijf jerrycans met een onbekende stof. Op het HMS-terrein viel op dat er witte rook/damp vanaf kwam en het vreemd rook.

Op advies van de politie werd het gebied ontruimd en werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer heeft een eerste onderzoek ingesteld. Na een uur verlieten zij het terrein weer en schaalden de hulpdiensten af.

Het incident is overgedragen aan het bedrijf Ecoloss, een dienstverlenend bedrijf voor "incidenten met gevaarlijke stoffen zoals asbest en kwik, maar ook chemicaliën en de meer bekende bodem- en wegdekverontreinigingen met brandstoffen en olieproducten."

Een woordvoerder van de brandweer liet weten dat het onderzoek verder ging, maar dat het nog steeds onduidelijk is om wat voor stoffen het precies gaat.

Beelden: Sebastiaan Barel

UvP8De.JPG

cAThGk.JPG

aKhjca.JPG

qVC2O8.JPG

2t4jZr.JPG

UlZG5E.JPG

UcZDYo.JPG

t1jvcF.JPG

1ZgCHD.JPG

pD1sqN.JPG

kRQH5t.JPG

BMZYLz.JPG