Brandweer in touw in verband met gaslekkage Turfschipper | Regio15.nl

Brandweer in touw in verband met gaslekkage Turfschipper

Wateringen - De brandweer is vandaag in actie geweest nadat in enkele gebouwen aan de Turfschipper gas was gemeten.


Rond tien voor negen is de brandweer gealarmeerd voor een vreemde lucht bij/in een pand aan de Turfschipper. Ter plaatse bleek het om een gaslucht te gaan.

De brandweer heeft vervolgens in diverse bedrijfspanden metingen gedaan naar gas en in vier gebouwen is een concentratie van gas gemeten.

De afdeling gas van Westland Infra is op verschillende plekken in de weg aan het graven om zo de oorzaak van de gaslucht te achterhalen.

Het zal nog wel enige tijd duren voordat de oorzaak achterhaald is. De brandweer houdt de concentraties van gas in de diverse gebouwen nauwlettend in de gaten.

Update 14:00uur: Na onderzoek door de brandweer in samenwerking met de netbeheer Westland Infra is de oorzaak van het gaslek gevonden. De netbeheerder zal voor reparatie van de gasleiding zorgen.

Bij een van de betrokken bedrijven zit er nog een verhoogde concentratie gas in de spouwmuur. De brandweer heeft in samenspraak met de eigenaar een plan gemaakt om dit te ventileren. Later op de dag zal de brandweer terugkomen om nog enkele metingen te verrichten. 

Update 20.00uur: Tijdens de herstelwerkzaamheden bleek schade aan zowel gas als elektra leidingen. De reparatie aan de elektra is direct uitgevoerd. Omdat het betreffende pand niet direct over gas hoeft te beschikken zal dit op een later tijdstip worden uitgevoerd.

Beeld: Rick Brouwer

joZl3y.jpg

E7fjhr.jpg

8TauQK.jpg

xLReh6.jpg

zqcONx.jpg

k3lljG.jpg

nM74pw.jpg

0k5WDr.jpg

ga2kgi.jpg

qSXixr.jpg

KwuGmd.jpg

Qp7gEy.jpg

s8xkhx.jpg

EuNNso.jpg

pfm0uM.jpg

1xwEpm.jpg