Gasleiding aangezien voor rioolbuis | Regio15.nl

Gasleiding aangezien voor rioolbuis

th-img_1361Den Haag - Een vergissing van een aannemer, die bezig was met werkzaamheden aan het riool, had ietwat vervelende gevolgen vanmorgen op het Saffierhorst.


De man was bezig met een slijptol en zag een gasleiding aan voor een rioolbuis. Hierop zette hij zijn slijptol in werking, om er tijdens het slijpen achter te komen dat er toch een andersoortige lucht uit de buis vrijkwam dan hij had verwacht. Op het moment dat de man doorhad dat hij de hoofdleiding van 100 millibar te pakken had en niet een rioolbuis, zijn de werkzaamheden direct stilgelegd en werd de brandweer gealarmeerd.

De tankautospuit Den Haag-Haagse Hout en het hulpverleningsvoertuig Leidschendam-Voorburg, alsmede de Officier van Dienst en de politie kwamen ter plaatse. Direct werd een deel van de omgeving afgezet en werd door de brandweer uit voorzorg een hoge drukstraal afgelegd om, indien nodig, gelijk een blussing te kunnen starten. Er was namelijk sprake van explosiegevaar.

Joulz is ter plaatse gekomen en heeft aan weerszijde van het lek 'stands' geplaatst, zodat er geen gas meer uit de opening kon stromen. Pas hierna kon men beginnen met het repareren van de leiding.

De brandweer heeft in de omgeving en in diverse woningen metingen verricht. Gezien het feit dat er in de woningen geen verontrustende metingen werden gedaan, hoefde niemand zijn/haar huis te verlaten.

Een voertuigeigenaar die met zijn auto weg moest, werd even door de brandweer op weg geholpen. Gezien het feit dat hij, in verband met explosiegevaar, de motor van zijn auto niet mocht starten, hebben de brandweerlieden de auto naar een veiligere plek geduwd. Vanaf daar kon de eigenaar van de auto zijn weg op motorische kracht vervolgen.

Foto's: Machiel Janssen

img_1332

img_1335

img_1340

img_1348

img_1357

img_1361