Snelheid veroorzaakt ongeval Mercuriusweg | Regio15.nl

Snelheid veroorzaakt ongeval Mercuriusweg

Mercurius-KOP

Mercurius-ThumbDen Haag - Omstreeks 00:30 uur is op de Mercuriusweg een grote ravage aangericht toen een auto's op hoge snelheid een ongeval veroorzaakten. Hierbij is één gewonde gevallen.

 


Een automobilist sloeg vanaf de parkeerplaats bij de McDonalds rechtsaf de Mercuriusweg op, in de richting van de Binckhorstlaan. Een andere auto's die vanaf de Neherkade kwam, reed op dat moment al over de Mecuriusweg. Een van deze twee bestuurders zag de ander auto te laat waardoor de auto die al op de Mercuriusweg reed achterop de andere auto knalde. Door de klap kwam de voorste auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

De politie heeft het rijbewijs van de veroorzaker van het ongeval ingevorderd op grond van mogelijke overtreding van artikel 5 van de Wegensverkeerswet (' Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt, of kan worden veroorzaakt, of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd'). Deze bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Omdat de bestuurder van de eerste auto last had van zijn borst (mogelijk op het stuur geklapt) is deze ter controle onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de aard van het ongeval. Deze kon - gezien de remweg van de veroorzaker van ongeveer 40 meter - al snel concluderen dat er veel te hard is gereden.

De voertuigen van bijde partijen zijn door de politie meegenomen voor verder onderzoek. De Mercuriusweg is tot ongeveer 04:00 uur in beide richtingen afgesloten geweest ivm het onderzoek.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Robert Henderson

 MercuriusRJH1

MercuriusRJH3

MercuriusRJH6

MercuriusRJH7

MercuriusRJH9

MercuriusRJH11

MercuriusRJH15

w-SanBar_Mercuriusweg_IMG_2895

w-SanBar_Mercuriusweg_IMG_2898

MercuriusRJH17

MercuriusRJH18