Vuurwapen gevonden na aanrijding Neherkade | Regio15.nl

Vuurwapen gevonden na aanrijding Neherkade

Neher-KOP

Neher-thumbDen Haag - Vanavond is er na een aanrijding tussen drie auto's op de Neherkade een vuurwapen aangetroffen in een van de betrokken auto's.



De aanrijding heeft plaats gevonden rond 20.30 uur op de kruising van de Neherkade met de Rijswijkseweg. Vermoedelijk is de auto komend vanaf het Rijswijkseplein door rood gereden waardoor de twee andere auto's, die op de Neherkade reden, er boven op zijn geknald. Bij de aanrijding zelf zijn geen gewonden gevallen.

Toen een politieman in de auto van de aangehouden bestuurder keek, zag hij rond de stoel van de bestuurder een vuurwapen. Hiierop zijn ook de twee vrouwelijke inzittenden, een 20-jarige vrouw uit Schiedam en een 25-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel, aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het bureau. Al snel bleek het vuurwapen eigendom van de man te zijn. Na onderzoek bleek het om een nepwapen te gaan. De man zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee rechercheurs van bureau Laak kwamen ter plaatse voor een nader onderzoek van de auto. Ook werd de afdeling Wapens, Explosieven en Narcotica (WEN) van bureau Recherche Expertise ter plaatse gevraagd om het wapen op te halen voor nader onderzoek.

De Neherkade is vanwege het ongeval enige tijd afgesloten geweest tussen de Rijswijkseweg en het Leeghwaterplein. Alle betrokken voertuigen waren zodanig beschadigd dat deze door een berginsbedrijf zijn opgehaald.

Update: De bestuurder bleek bij een 2e blaastest dat hij een promilage van 645 UGL in zijn bloed had. De bestuurder en de eigenaresse van de auto zitten nog vast op het bureau ivm het verboden wapenbezit. De 3e inzittende van de auto is na verhoor vrijgelaten.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Robert Johnson

Neher1

Neher4

w-SanBar_Neherkade_IMG_3150

Neher5

Neher7

w-SanBar_Neherkade_IMG_0398

w-SanBar_Neherkade_IMG_0396

Neher13

w-SanBar_Neherkade_IMG_0410

Neher14

Neher15

Neher16