Politievoertuig betrokken bij een aanrijding | Regio15.nl

Politievoertuig betrokken bij een aanrijding

k-mattheijer-escamplaan t-mattheijer-escamplaan 1

Den Haag - Op de kruising van de Escamplaan met de De Werf heeft zich even voor 20.00 uur een aanrijding voorgedaan, waarbij een politievoertuig was betrokken.


Het onherkenbare politievoertuig, een Volkswagen Golf, botste op het kruispunt door nog onbekende oorzaak tegen een BMW. Voor zover bekend voerde het politievoertuig geen zwaailicht of sirene op het moment van de aanrijding.

De motorambulance werd gealarmeerd en de verpleegkudige heeft enkele inzittenden onderzocht, maar er hoefde uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De VOA van politie Haaglanden heeft ter plaatse onderzoek verricht. Weliswaar moet volgens het protocol de VOA uit een naburige regio het onderzoek doen als een politievoertuig bij een aanrijding betrokken is. Deze bepaling geldt echter alleen als het om een aanrijding met letsel gaat en dat bleek hier dus uiteindelijk niet het geval.

Tijdens het onderzoek bleek dat het rijbewijs van de bestuurder van de BMW enige tijd geleden is ingevorderd. Hem zal daarom "rijden zonder geldig rijbewijs" ten laste worden gelegd.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd door de klap. Het politievoertuig is ten slotte afgevoerd door de politiekraan en de andere auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Video: Marco Mattheijer


Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-escamplaan 1

w-mattheijer-escamplaan 2

w-mattheijer-escamplaan 5

w-mattheijer-escamplaan 6

w-mattheijer-escamplaan 8

w-mattheijer-escamplaan 7