Twee zwaargewonden bij aanrijding A4 | Regio15.nl

Twee zwaargewonden bij aanrijding A4

IMG 4364-kopt-IMG 4373

Den Haag - Bij een aanrijding op de A4, vlak voor de afrit Leidschendam/Forepark, zijn vanmorgen twee personen zwaargewond geraakt.



Een aantal auto's stond in de file op de uitvoegstrook om de afrit af te gaan. De chauffeur van een vrachtwagen zag vermoedelijk de file over het hoofd en reed achterop de rij stilstaande voertuigen. Mogelijk gebeurde dat omdat het ter plaatse wat donker is; het ongeval gebeurde precies onder het viaduct van de Randstadrail. Op dat punt gebeuren vaker vergelijkbare ongevallen.

Een auto werd opgeduwd tussen de vrachtwagen en een bestelbus. De inzittende van deze personenauto, een 55-jarige man uit Nieuwegein, raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De bestelbus reed op zijn beurt door de klap tegen een ander voertuig aan; daarin zat het uiteindelijke tweede slachtoffer, een 28-jarige inwoner uit Den Haag. Ook hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. In totaal waren bij het ongeval vijf voertuigen betrokken.

Gedurende de hulpverlening is de parallelbaan van de A4 richting Amsterdam afgesloten geweest. Het was daardoor niet mogelijk om de afrit Leidschendam te bereiken of om vanaf de A12 de A4 in de richting van Amsterdam op te gaan.

De 56-jarige Eindhovense vrachtwagenchauffeur is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het ongeval. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. De Officier van Justitie bepaalt of, en zo ja wanneer, de man zijn rijbewijs terug krijgt.

Een helikopter van het KLPD heeft overzichtsfoto's gemaakt vanuit de lucht. Ook is de rechterrijstrook voor enige uren dichtgebleven ten behoeve van het onderzoek van de VOA.

Foto's: René Hendriks

w-IMG 4357

w-IMG 4366

w-IMG 4390

w-IMG 4376

w-IMG 4385

w-IMG 4387

w-IMG 4364

w-IMG 4378