Scooterrijder gewond in Kwintsheul | Regio15.nl

Scooterrijder gewond in Kwintsheul

20120331-Langewateringkadet-Lange-Wateringkade TDK 2146Kwintsheul - Bij een aanrijding tussen een bestuurder van een scooter en een automobilist raakte zaterdagmiddag de bestuurder van de scooter lichtgewond.


Het incident vond rond 14.50 uur plaats op de Lange Wateringkade. De bestuurder van de scooter kwam uit de richting van Kwintsheul en reed in de richting van de Zwet. Een automobiliste die aan het uitparkeren was, heeft vermoedelijk de scooter over het hoofd gezien. De scooterrijder probeerde nog een aanrijding te voorkomen. Dit lukte echter niet, met de aanrijding als gevolg.

De bestuurder van de scooter kwam na de botsing deels in het water terecht. Door adequaat optreden van omstanders is hij direct op de kant getrokken, waarna men eerste hulp heeft verleend.

De ambulancedienst heeft ter plaatse het slachtoffer gecontroleerd. Op een kleine verwonding aan zijn been na, viel het gelukkig mee. Men vond het dan ook niet noodzakelijk om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren. Hij is later door een familielid opgehaald. Zijn scooter kwam er echter slechter vanaf. Deze heeft forse schade opgelopen.

Ten tijde van het incident voldeed een wielrenner niet aan de vordering van een agent om even te stoppen. Na enige discussie heeft de agent de man een proces-verbaal gegeven, in verband met het niet opvolgen van een ambtelijk bevel/vordering.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Lange-Wateringkade TDK 2137

w-Lange-Wateringkade TDK 2140

w-Lange-Wateringkade TDK 2143

w-Lange-Wateringkade TDK 2146

w-Lange-Wateringkade TDK 2150

w-Lange-Wateringkade TDK 2154