Voetganger zwaargewond na aanrijding | Regio15.nl

Voetganger zwaargewond na aanrijding

Vondel-KOPvondel-thumbDen Haag - Vanmorgen is een 54-jarige voetganger zwaargewond geraakt na een aanrijding met een SUV in de Vondelstraat.


Volgens getuigen werd de voetganger geraakt door de SUV, toen de bestuurder daarvan, een 44-jarige Hagenaar, nabij de hoek met de Bilderdijkstraat achteruit reed om te keren. Hierbij is het slachtoffer onder het voertuig terechtgekomen.

Personeel van een voorbijrijdende hoogwerker van de brandweer heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd en heeft hem eerste hulp verleend. Omdat het letsel groot was, is behalve de ambulance ook een ambulancemotor en het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter ter plaatse geweest. Ook de brandweer is gealarmeerd, omdat gezien de eerste meldingen rekening werd gehouden met een mogelijke beknelling. Daarvan bleek dus geen sprake.

Het slachtoffer is per ambulance, met spoed en onder motorbegeleiding, naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde vervoerd. Een brandweerman en de arts van het MMT zijn met de ambulance meegereden.

De automobilist, een 44-jarige Hagenaar, heeft ter plaatse kort een verklaring afgelegd. Een blaastest wees uit dat de man niet onder invloed was.

De VOA heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de incidentlocatie. Onder andere zijn foto's genomen en is een reconstructie gemaakt van de bocht die de auto zou hebben genomen. Diverse getuigen verklaarden dat de bestuurder met een forse gang achteruit is gereden bij het 'driehoeken'. Het slachtoffer heeft daarbij een harde klap gehad van de zijkant van het voertuig.

De Vondelstraat was gedurende het incident en het onderzoek afgesloten tussen de Bilderdijkstraat en de Tollensstraat. Tramlijn 17 was gestremd en heeft een omleidingsroute gereden. Rond één uur was het onderzoek ter plaatse afgerond en is de weg weer vrijgegeven.

Foto's: Dejan Jeremic

Vondel1

Vondel2

Vondel3

Vondel5

Vondel6

Vondel9

Vondel10