Auto maakt flinke schuiver op de A4 | Regio15.nl

Auto maakt flinke schuiver op de A4

PEEN5620-kopt-PEEN5628Leidschendam - Op de A4 zijn ter hoogte van Leidschendam op de rijbaan Leiden richting Delft een aantal voertuigen bij een aanrijding betrokken geraakt.


Een taxibusje en een Volkswagen Golf waren met elkaar in botsing gekomen. Opvallend detail is dat de Volkswagen op een 'thuiskomertje' reed die mogelijk geklapt is. De kans bestaat dat dit bijgedragen heeft aan het ontstaan van het ongeval.

Eén persoon werd met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Gedurende de hulpverlening waren er twee rijstroken van de hoofdrijbaan afgesloten. Bovendien was één rijstrook van de parallelrijbaan afgesloten, omdat daar hulpverleningsvoertuigen op geparkeerd stonden. Deze afsluitingen leverde een kleine file op; het was relatief rustig op de weg omdat het Koninginnedag was.

Een aantal kinderen die getuige waren geweest van de aanrijding, kregen van de inspecteur Rijkswaterstaat een traumabeertje (uiteraard voor deze gelegenheid in Rijkswaterstaatuniform uitgevoerd) aangeboden.

De VOA heeft de sporen van de aanrijding in kaart gebracht. Nadat de berger het wrak opgeladen had, werden de rijstroken rond 16.30 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Foto's: René Hendriks, Ruben van Essen en Richard Bregman

w-PEEN5609

w-IMG 5947

w-PEEN5615

w-PEEN5628

w-PEEN5617

w-DSC 3986

w-PEEN5620

w-PEEN5631