Auto rijdt terras op: één gewonde | Regio15.nl

Auto rijdt terras op: één gewonde

groot-kopgroot-thumbDen Haag - Een bestuurster van een personenauto is vanavond met haar auto het terras van het "Pirata Familierestaurant" op de kruising Groot Hertoginnelaan/Conradkade opgereden. Hierbij is één gewonde gevallen.


De oudere dame sloeg met haar auto vermoedelijk vanaf de Conradkade linksaf de Groot Hertoginnelaan in, toen zij uit de bocht vloog, het trottoir op reed en op het terras van het restaurant terecht kwam. Stoelen en tafeltjes werden alle kanten op geslingerd. De auto kwam een meter of 50 verderop ter hoogte van de Obrechtstraat tot stilstand.

Wonderwel viel er slechts één gewonde; een man liep een forse hoofdwond op. Het is niet bekend hoeveel mensen op het terras zaten ten tijde van het ongeval. Het slachtoffer werd in de ambulance onderzocht en is daarna onder A1 naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde vervoerd.

De Groot Hertoginnelaan was in beide richtingen afgesloten in verband met het ongeval. Ook de kruising met de Conradkade was afgezet; tramlijn 11 was hierdoor enige tijd gestremd.

De VOA heeft de sporen van de aanrijding vastgelegd. Het is vooralsnog niet bekend waardoor de dame op het terras terecht is gekomen. Waarschijnlijk wordt er een onderzoek ingesteld naar haar rijvaardigheid.

Video: René Hendriks

Foto's: Ruben van Essen

groot2

groot1

groot3

groot4

groot5

groot6

groot7

groot8

groot9