Autodief rijdt verkeerslicht omver | Regio15.nl

Autodief rijdt verkeerslicht omver

20120528-vreeswijkstrt-sanbar-vreeswijkstr img 8554Den Haag - Even na twee uur vannacht kreeg de politie een melding van een heterdaad autodiefstal in Den Haag.


Direct gingen meerdere politievoertuigen erop af en zochten in de richting waar de auto naartoe gevlucht was.

Toen de autodief met hoge snelheid op de Vreeswijkstraat reed, ging het mis in de bocht naar de Loevesteinlaan. De autodief ramde frontaal een verkeerslicht uit de grond, waarbij de brokstukken over het gehele kruispunt terecht kwamen. De auto kwam aan de andere kant van het kruispunt, bovenop het verkeerslicht, tot stilstand.

De autodief verliet na het ongeval snel de auto en vluchtte richting het Almeloplein. De politie was vlak na het ongeval ter plaatse op de kruising en werd door omstanders gewezen op de vluchtrichting van de verdachte. Na een korte zoektocht met meerdere politie-eenheden werd de autodief verderop in de Holtenstraat aangehouden. Op het bureau weigerde hij om mee te werken aan een ademanalyse en wordt daarom aangeklaagd voor rijden voor invloed.

Nadat de politiekraan het voertuig had weggesleept, kon een speciaal bedrijf beginnen met het verwijderen van de olieresten op het wegdek. De gemeente kwam ter plaatse om de spanning van de blootliggende draden van het verkeerslicht af te halen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar-vreeswijkstr img 8513

w-sanbar-vreeswijkstr img 8515

w-sanbar-vreeswijkstr img 8519

w-sanbar-vreeswijkstr img 8529

w-sanbar-vreeswijkstr img 8547

w-sanbar-vreeswijkstr img 8554

w-sanbar-vreeswijkstr img 8565