Dubbel ongeval N44 leidt tot verkeerschaos | Regio15.nl

Dubbel ongeval N44 leidt tot verkeerschaos

kopn44th-dsc 5190

Wassenaar - Een dubbel ongeval op de N44 richting Den Haag leidde vanavond rond 20.00 uur tot een flinke verkeerschaos.


Ter hoogte van het kruispunt met de Lange Kerkdam vonden gelijktijdig twee ongevallen plaats. Aan de ene kant van de kruising raakte een bromfietser betrokken bij een aanrijding met een automobilist. Aan de andere kant van het kruispunt botste twee voertuigen op elkaar.

Met name dit laatste ongeval leidde tot flinke verkeerschaos. Toevallig, in verband met wegwerkzaamheden, aanwezige verkeersregelaars namen gelijk het heft in handen en begonnen direct met het regelen van het verkeer. Desondanks ontstond er, met name op het weggedeelte van de ongevallen, een behoorlijke file.

De kop-staart botsing ontstond toen een nog onbekende derde partij als voorste auto plots afremde om een afslag te nemen. Klaarblijkelijk heeft deze bestuurder niet doorgehad wat deze aangericht had, aangezien deze na gekeerd te zijn weer zijn weg op de N44 vervolgde.

Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse om hulp te bieden aan de slachtoffers. In totaal kwamen drie ambulances ter plaatse; één voor de aanrijding met de bromfietser en twee voor de kop-staart botsing. De bromfietser is door ambulancepersoneel nagekeken, maar kon zijn weg weer vervolgen. Bij de kop-staart botsing zijn drie personen nagekeken door ambulancepersoneel; één daarvan hoefde niet vervoerd te worden. De andere twee slachtoffers, een 9-jarig meisje en een manspersoon, moesten met beenletsel (het meisje) en nek/rugletsel (de man) naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Gedurende de afhandeling van de aanrijding waren twee rijstroken afgesloten. Het verkeer kon over de vluchtstrook het ongeval passeren. De Verkeerspolitie is ter plaatse geweest en heeft een kort onderzoek ingesteld naar de aanrijding. Tenminste één voertuig is door een berger weggesleept.

Video: Pascal de Haas

Foto's: Pascal de Haas

dsc 5175

dsc 5182

dsc 5190

dsc 5196

dsc 5210

dsc 5213

dsc 5220

dsc 5237

dsc 5245