Fietser (13) overleden na aanrijding | Regio15.nl
DutchEnglish

Fietser (13) overleden na aanrijding

dsc 0127

Den Haag - Op de Van Boetzelaerlaan is vanavond een 13-jarige jongen gewond geraakt na een aanrijding, waarbij de automobilist is doorgereden.


De aanrijding vond even voor half zeven plaats op de kruising met de Frankenslag. De jongen stak de weg over, nadat een brandweervoertuig was gepasseerd dat met spoed op weg was naar een brand in Scheveningen. Een donkerblauwe auto (Volkswagen of Seat) volgde de brandweerauto op korte afstand en reed de jongen toen aan. De bestuurder reed daarna door.

Het slachtoffer fietste op de Van Boetzelaerlaan en had net wat te eten gehaald, toen hij werd geschept door de auto. De jongen werd door de klap enkele meters door de lucht geslingerd. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij de volgende ochtend aan zijn verwondingen is overleden.

De bestuurder reed door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De auto heeft bij de aanrijding schade aan de rechtervoorzijde opgelopen en werd later na een tip aangetroffen in de Bloemfonteinstraat. Op dat moment had de 20-jarige eigenaar van de auto zichzelf aangegeven op politiebureau De Heemstraat. Hij is aangehouden en wordt ervan verdacht de bestuurder te zijn.

De Verkeers Ongevallen Analyse heeft de sporen van de aanrijding vastgelegd. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de bestuurder? Mogelijk heeft u het donkerblauwe voertuig (Volkswagen of Seat) met schade aan de rechtervoorzijde gezien? Neemt u dan contact op met bureau Verkeer, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Update 11-07-2012: de 20-jarige verdachte is heengezonden. Voor de feiten die hem ten laste zijn gelegd, namelijk artikel 6 en 7 van de Wegenverkeerswet (respectievelijk dood door schuld en verlaten plaats ongeval) staat maximaal drie jaar en drie maanden gevangenisstraf. Hierdoor is voorlopige hechtenis niet mogelijk. De man verklaart in paniek te hebben gehandeld en daarom te zijn doorgereden na het ongeval. Om de hiervoor genoemde redenen mag de man voorlopig ook zijn rijbewijs nog houden. Het onderzoek duurt voort. De man zal te zijner tijd voor de rechter moeten verschijnen. Alsdan zou het alsnog zo kunnen zijn dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd en dat hem een gevangenisstraf wordt opgelegd. (Informatie: Openbaar Ministerie)

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Peter Hofman en Piet de Ruyter

w-dsc 0127

w-dsc 0130

w-dsc 0131

w-dsc 0132

w-dsc 0133

w-statenlaan img 8327

w-statenlaan img 8334

Dinsdagavond 10 juli vanaf 19.00 uur hebben enkele honderden familieleden, vrienden, kennissen en belangstellenden een stille tocht gelopen ter nagedachtenis aan de 13-jarige jongen, Donnie Rog. De stille tocht begon op de plek van het ongeval aan de Van Boetzelaerlaan en leidde naar de ouderlijke woning aan de Koppelstokstraat. Het was exact deze route die de jongen maandagavond zou gaan afleggen na het halen van eten voor de familie. Er is een condoleanceregister op internet.

Foto's: Shane Alders

w-img 4357

w-img 4387

w-img 4397

w-img 4404

w-img 4415