Zwaar ongeval op het Hubertusviaduct | Regio15.nl

Zwaar ongeval op het Hubertusviaduct

20120804-hubertusviaduct-kopt-img 7358

Den Haag - Op het Hubertusviaduct heeft zich vanochtend een zware aanrijding voorgedaan.


Een auto reed rond tien voor half twee richting de Hubertustunnel, toen deze een paar honderd meter voor de tunnel door nog onbekende oorzaak tegen een lichtmast op de middenberm botste. De lichtmast werd finaal uit de grond gereden door de klap van de aanrijding.

Gelijk na de melding van het ongeval werden twee ambulances en de brandweer gealarmeerd. Ook het Mobiel Medisch Team is ter plaatse gekomen.

De bestuurder kon zonder moeite uit het wrak worden gehaald. Na onderzoek in de ambulance is deze als 'lopende patiënt' naar het ziekenhuis vervoerd, doch niet voor hij bij de politie een blaastest moest ondergaan. Een passagier die voorin naast de bestuurder had gezeten, had minder geluk. Door de klap van de aanrijding was deze op de achterbank terechtgekomen en daar bekneld geraakt. Om deze te bevrijden moest de brandweer onder andere het dak van het voertuig knippen.

Uiteindelijk kon het slachtoffer pas rond kwart voor drie uit het voertuig worden bevrijd. Deze is daarna op een wervelplank gelegd en onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

De VOA heeft een onderzoek ter plaatse uitgevoerd. De Hubertustunnel was enige tijd afgesloten in verband met het ongeval.

Gezien de schade wordt er vanuit gegaan dat de auto vlak voor het ongeval met grote snelheid heeft gereden. In elk geval harder dan de maximum snelheid aldaar; 50 kilometer per uur.

Video: Shane Alders

Foto's: Shane Alders en Eyelogic

w-img 5047

w-img 7343

w-img 7345

w-img 7350

w-img 7358

w-img 5060

w-img 5067

w-img 7404