Tram ramt auto Florence Nightingalestraat | Regio15.nl

Tram ramt auto Florence Nightingalestraat

20120825-tramklappaht-tramongeval tdk 5996

Rijswijk - Op de kruising Florence Nightingalestraat/Albert Schweitzerlaan heeft zaterdagmiddag even na half vijf een ongeval plaatsgevonden tussen een tram en een personenwagen.


Het ongeval ontstond doordat de bestuurder van de auto achter een passerende tram de weg overstak. De man had echter niet gezien dat er vanuit de tegenovergestelde richting ook een tram aankwam. De trambestuurder kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bestuurder van de personenwagen is in de tram opgevangen, in afwachting van de hulpdiensten.

Een verpleegkundige van de ambulancedienst heeft de man ter plaatse gecontroleerd op eventuele verwondingen. Hier bleek echter geen sprake van.

Door het ongeval is het tramverkeer van lijn 17 enige tijd gestremd geweest. De verkeerspolitie kwam ter plaatse en heeft de aanrijding in onderzoek. Toen het onderzoek was afgerond heeft men de auto aan de kant geduwd, waarna het tramverkeer kon worden hervat.

De auto is vermoedelijk total loss. De tram had op het oog alleen een kapotte lamp. Het tramstel is op eigen kracht naar de remise gereden, alwaar hij ter reparatie zal worden aangeboden.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Tim de Kleyn

w-tramongeval tdk 5990

w-tramongeval tdk 5993

w-tramongeval tdk 5996

w-tramongeval tdk 6000

w-tramongeval tdk 6006

w-tramongeval tdk 6007

w-tramongeval tdk 6019

w-tramongeval tdk 6028