Scooter aangereden; dak auto eraf | Regio15.nl

Scooter aangereden; dak auto eraf

20120831-bcckopt-bcc.1 img 0528

Den Haag - Een scooterbestuurder is vanmiddag op de Oude Haagweg aangereden door een auto.


De scooterbestuurder reed over het fietspad (vermoedelijk) in de richting van de Thorbeckelaan. Een automobilst, die het parkeerterein van de BCC aldaar op wilde rijden, heeft de scooterbestuurder waarschijnlijk over het hoofd gezien. Een aanrijding was het gevolg.

De scooterbestuurder kwam door de aanrijding ten val, maar kon weer opstaan en maakte daarna dankbaar gebruik van het aanbod van de automobilist om even in diens auto te gaan zitten, in afwachting van de hulpdiensten. Omstanders verleenden tot die tijd eerste hulp, waaronder medewerkers van een toevallig passerende ligtaxi.

Toen de ambulance was gearriveerd, gaf de scooterbestuurder echter aan nek- en/of rugklachten te hebben. Op advies van de ambulancebemanning kon de eveneens gealarmeerde brandweer vervolgens niet anders dan het dak van de auto verwijderen, zodat de scooterbestuurder rechtstandig uit het voertuig kon worden gehaald.

Het slachtoffer is vervolgens zonder spoed vervoerd naar het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg. De auto is door een berger afgesleept. De verkeerspolitie is ter plaatse geweest voor een klein onderzoek.

Geadviseerd wordt in het algemeen om slachtoffers van aanrijdingen, hoe goed bedoeld ook, nimmer plaats te laten nemen in een/uw auto, maar eerste hulp te verlenen waar het slachtoffer op dat moment ligt, zit of staat.

Foto's: Dejan Jeremic, Remco Meiners en Piet de Ruyter

w-img 7556

w-bcc.1 loosduinseweg img 0525

w-img 7560

w-img 7562

w-img 9397

w-bcc.1 img 0528

w-img 9400

w-img 7568

w-img 9408