Zwaar ongeval Erasmusplein | Regio15.nl

Zwaar ongeval Erasmusplein

20120916-erasmuspleint-erasmusplein tdk 6922

Den Haag - Vanmorgen heeft er op het Erasmusplein een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden; de 28-jarige bestuurder uit Hoek van Holland is hierbij zwaargewond geraakt.


De bestuurder kwam rond vijf over zeven vanaf de Moerweg en raakte op het Erasmusplein de macht over het stuur kwijt; de auto kwam uiteindelijk op z'n zijkant op de rand van de brug aldaar tot stilstand. Een toevallig passerend redvoertuig van de brandweer, die onderweg terug was van een vorige melding, heeft direct eerste hulp verleend aan de bestuurder, die nog in de bestelwagen bekneld zat.

De brandweer heeft opgeschaald naar 'middelhulpverlening' om snel voldoende personeel en materieel ter plaatse te krijgen voor de bevrijding van het slachtoffer. Ook zijn twee ambulances, de motorambulance en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team (MMT) ter plaatse gekomen.

Met behulp van een kraan van de brandweer is de bestelwagen van de railing gehaald. Vervolgens zijn enkele delen van de auto weggeknipt met hydraulisch redgereedschap, om voldoende ruimte te creëren om het slachtoffer te bevrijden.

Het slachtoffer is na de bevrijding met spoed naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden ter ondersteuning.

De VOA doet onderzoek naar het ongeval. Het Erasmusplein was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Video: Tim de Kleyn

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Tim en Cees de Kleyn

w-erasmusplein tdk 6915

w-erasmusplein tdk 6922

w-erasmusplein tdk 6937

w-erasmusplein tdk 6953

w-erasmusplein tdk 6972

w-erasmusplein tdk 6989

w-erasmusplein tdk 7000

w-erasmusplein tdk 7007

w-dsc 3644

w-dsc 3710

w-dsc 3712