Doorrijden na aanrijding met taxibus | Regio15.nl
DutchEnglish

Doorrijden na aanrijding met taxibus

20120923-alberdingckthijmstraat-kopt-dinesh4

Den Haag - De veroorzaker van een aanrijding met een taxibus, waarbij enkele gewonden vielen, is vanmiddag na de aanrijding doorgereden.


Het gebeurde vanmiddag omstreeks tien over drie op de kruising van de Alberdingk Thijmstraat met de Hasebroekstraat.

De taxibus reed over de Alberdingk Thijmstraat richting Rijswijk, toen vanuit de Hasebroekstraat een stationwagen hard tegen de zijkant van het busje reed. Door de klap is het busje 180 graden gedraaid en kwam met zijn neus richting Hildebrandplein te staan. De bestuurder van de stationwagen heeft zich niet bekommerd om de inzittenden van het busje en is na de aanrijding meteen doorgereden.

Het busje raakte zwaar beschadigd en enkele minder valide passagiers raakten lichtgewond. Hiertoe is een ambulance ter plaatse gekomen. Uiteindelijk zijn de twee passagiers voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Tijdens de afwikkeling van de aanrijding is in de Amazonestraat, een zijstraat van de Alberdingk Thijmstraat, het doorgereden voertuig aangetroffen. Het betreft een Audi met een Pools kenteken. Het voertuig bleek niet verzekerd en de inzittenden waren spoorloos.

Met dit voertuig en het busje is door de VOA een reconstructie uitgevoerd op de locatie van het ongeval. Hierna is het busje afgevoerd door firma "Vreugdenhil" en is de Audi door de politiekraan afgevoerd naar Zichtenburg.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer en Dinesh Doerga

w-albertink thymplein1

w-albertink thymplein2

w-albertink thymplein3

w-albertink thymplein5

w-albertink thymplein7

w-albertink thymplein9

w-dinesh1

w-dinesh3

w-dinesh4

w-dinesh7