Auto crasht op de N14 | Regio15.nl

Auto crasht op de N14

peen3087-kopt-peen3076

Wassenaar - In de vroege uren van de zaterdag is een Poolse auto met meerdere inzittenden gecrasht op de Landscheidingsweg.


Zij reden over de N14 vanuit Wassenaar, in de richting van Leidschendam. In de flauwe bocht die vlak voor de Spoortunnel in de weg zit, ging het mis.

De bestuurder raakte blijkbaar de macht over het stuur kwijt en raakte onder andere een lantaarnpaal. Hierdoor werd de auto volledig uit elkaar gereten en kwamen delen over de hele weg terecht. De BMW werd gereduceerd tot een openlucht uitstalling van auto-onderdelen.

Ondanks de enorme klap kwamen de inzittenden er goed vanaf; bij aankomst van de hulpdiensten waren zij zelf al uit de auto geklommen. De term 'engeltje op de schouder(s)' is in dit geval dus zeker van toepassing. Voor de zekerheid is de bestuurder wel alsnog voor controle even naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder was niet onder invloed van alcohol. Wel heeft hij mogelijk te hard of onvoorzichtig gereden.

De N14 was enige uren afgesloten in beide richtingen. Na verloop van tijd is de rijrichting Leidschendam-Wassenaar vrij gemaakt, zodat het verkeer weer doorgang kon vinden. De richting Wassenaar-Leidschendam is langer dicht geweest, omdat alle stukjes auto van het wegdek gehaald moesten worden en de liters olie verwijderd moesten worden.

Foto's: René Hendriks

w-peen3076

w-peen3071

w-peen3074

w-peen3087

w-peen3077

w-peen3084

w-peen3090

w-peen3095

w-peen3100