Auto rijdt door Chinese muur! | Regio15.nl

Auto rijdt door Chinese muur!

20120930-hildokroplaan-kopt-img 0480

Den Haag - Vaste gasten van het Chinese restaurant "Peach Garden" aan de Hildo Kroplaan zullen hun culinaire heil tijdelijk elders moeten zoeken.


Voor hen even geen Pekingeend en andere overheerlijke gerechten uit de Chinese keuken.

De oorzaak is - hoe vreemd dat ook klinkt - een eenzijdig verkeersongeval. Deze vond vanmiddag even voor drie uur plaats op het parkeerterrein achter het restaurant.

Een oudere heer wilde met zijn auto uitparkeren. Bij deze manoeuvre botste hij per ongeluk tegen een achterligger. Van schrik reed de man weer vooruit, maar deed dat zo abrupt dat hij tegen, beter gezegd in, de gevel van het aldaar gelegen Chinese restaurant belandde.

Omdat de auto de gevel op een plaats heeft geraakt waar vitale delen van de gasinstallatie zitten, is de zaak de komende één tot twee dagen gesloten. Het gas is afgesloten en de installatie kan niet meer werken totdat een gasbedrijf deze nagekeken en vervangen heeft.

De gevel is gelukkig op een plek geraakt waar deze niet steunend is; er bestaat dus geen gevaar voor instorting. De bestuurder van de auto is per ambulance onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 0448

w-img 0452

w-img 0456

w-img 0460

w-img 0469

w-img 0477

w-img 0479

w-img 0480

w-img 0482